Нова военна делегация от САЩ ще посети Турция на 3

...
Нова военна делегация от САЩ ще посети Турция на 3
Коментари Харесай

Делегация на САЩ ще преговаря с Турция относно Сирия и друга спорна тема

Нова военна делегация от Съединени американски щати ще посети Турция на 3 август, с цел да продължи диалозите за основаване на безвредна зона в Сирия, съобщи представителят на външното министерство Хами Аксой, само че предизвести Анкара да не разрешава на Вашингтон да спре процеса, като направи невъзможни оферти.
" Ако Турция не успее да откри пресечна точка със Съединени американски щати, тогава ще би трябвало сама да сътвори безвредна зона в Сирия ", сподели Аксой, представен от „ Сабах “.
Министърът на защитата Хулуси Акар също сподели на американския си сътрудник предходната седмица, че Турция ще би трябвало сама да сътвори безвредна зона в Северна Сирия, в случай че не успее да реализира съглашение със Съединени американски щати.
По време на телефонен диалог с министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер, Акар съобщи позицията на Турция за следващ път, че Анкара чака Съединени американски щати изцяло да отдръпна поддръжката си за сирийските отряди на терористичната организация ПКК, Сирийските демократични сили (СДС)..
" Ако Турция и Съединени американски щати не намерят обща позиция, Анкара ще бъде задължена сама да сътвори безвредна зона ", сподели Акар.
За разногласието сред Съединени американски щати и Турция по отношение на закупуването на съветските системи С-400 и последващото изключване от програмата за изтребители Ф-35 като възмездие, Аксой съобщи, че Турция не е клиент в плана, а сътрудник.
" Ако продължим да бъдем изключвани от процеса, ще би трябвало да опитаме други други възможности ", сподели министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР