Нова версия за списъка Бобокови. Двамата крупни бизнесмени, обвинени за

...
Нова версия за списъка Бобокови. Двамата крупни бизнесмени, обвинени за
Коментари Харесай

СПИСЪКЪТ БОБОКОВИ:Искали 2 офшорни зони в България

 Нова версия за листата „ Бобокови ”. Двамата крупни предприемачи, упрекнати за аферата с италианския обклук, взели участие в проект за основаването на две офшорни зони в България, описаха особено за „ Стандарт ” доближени до някои от предприемачите в листата. Той бе открит на гърба на цветна фотография в дома на Атанас Бобоков. Той е в ареста, брат му Пламен е на независимост против 1 милион лв. гаранция.

ВИЖ ОЩЕ: Родните олигарси първенци единствено по антики и яхти

В листата против имената на емблематични за прехода предприемачи има суми от 20 до 650 милиона в левове и в евро. Сред имената са и такива на показно убити като банкера Емил Кюлев и един от босовете на СИК Стоил Славов.

ВИЖ ОЩЕ: Какво за листата " Бобокови " удостовери Краси Стойчев

Идеята се родила в към 2003 година Планът предвиждал едната зона да е в Русе, другата най-вероятно към Свиленград. Градът на братя Бобокови бил предпочетен поради безмитната зона.

ВИЖ ОЩЕ: Списъкът “Бобокови “ - три версии

Двигател на плана бил Младен Мутафчийски. „ Имам доктрина за листата. В далечната 2004 година при мен пристигна Младен Мутафчийски, мой другар, и разви тезата, че ще се влиза в Европейски Съюз и би трябвало някои по-мощни структури да пазят част от българските ползи в България. Тоест не да се прави обединяване като Г-13 или „ Възраждане “, а да се направи нещо като холдингова конструкция с действителни пари “, описа Стойчев. Казах на Мутафчийски, че концепцията е налудничава, от какво ще се пазим, Европейски Съюз е благоприятни условия, не опасност, добави предприемачът. Казах му да не ме занимава с нелепости, съобщи неотдавна Стойчев пред бТВ. Думите му обаче на процедура потвърдиха една от версиите за листата, за която „ Стандарт ” към този момент заяви. Според нея описаните пари са били лептата на всеки от предприемачите за Фонд за избавление на България. Фондът е трябвало да бъде основан през 2005 година за да събере към 2 милиарда лева В листата на братя Бобокови е маркирано кой предприемач с какви средства ще се включи, а плюсчетата са за тези, с които към този момент е разговаряно. По този метод те са желали да противодействат на непознатите вложители, навлизащи мощно в страната и заплашващи българския бизнес.

Източниците на „ Стандарт ” допълниха, че въпросният холдинг имал упоритостта с изключение на да сътвори двете офшорни зони и да взе участие в мощни планове отвън България. Затова в него трябвало да бъдат привлечени и предприемачи от чужбина. С влизането на България в Европейски Съюз обаче всички проекти пропаднали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР