Нова версия на мобилното приложение на НАП позволява проверка дали

...
Нова версия на мобилното приложение на НАП позволява проверка дали
Коментари Харесай

Мобилно приложение следи за неплащане на данъци

Нова версия на мобилното приложение на Национална агенция за приходите разрешава инспекция дали дадена касова записка е същинска или подправена. Проверката става със сканиране на QR код, които поетапно до края на годината ще стане наложителен във всяка касова записка, издавана от български търговец. Към момента към 50 000 касови апарати печатат такива кодове върху бележките, които издават.  

Мобилното приложение на Национална агенция за приходите може да се изтегли през за телефони с операционна система iOS или през - за  Android устройства . Проверката става на 2 етапи - първо се сканира отпечатания на бележката QR код, като приложението демонстрира кодираните в него стойност на покупката, дата, час и номерата на касовата записка и фискалната памет на касовия уред.

Клиентът може да съпостави дали данните в хартиената записка и мобилното приложение съответстват или се разграничават. Ако има разлика, мобилното приложение разрешава пряк контакт с Национална агенция за приходите по телефона, за сигнализиране з а подправена касова записка.

Ако данните съответстват, потребителят може да направи информация посредством приложението дали съответната касова записка е получена в сървърите на Национална агенция за приходите. Ако всичко с бележката е наред, приложението демонстрира в зелено, че документът е бил сполучливо получен в Национална агенция за приходите.

Ако има разлика в данните или бележката не е изпратена в приходната организация, приложението дава опция за подаване на сигнал по телефона. До момента, мобилното приложение на приходната организация има над 50 000 съоръжения от консуматори, като броят им непрестанно пораства.-->

Ако клиент въобще не получи касова записка, може да алармира в Национална агенция за приходите на телефона на Информационния център 070018 700 в работно време или на имейл .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР