Нова вълна руски ракетни удари в Източна Украйна. За това

...
Нова вълна руски ракетни удари в Източна Украйна. За това
Коментари Харесай

Зеленски: Скоро ще е трудно да бъде намерен морски офицер в Русия

Нова вълна съветски ракетни удари в Източна Украйна. За това оповестиха управляващите в Киев. Общо 32 ракети са били изстреляни, като половината са били прихванати от Противовъздушна отбрана на Украйна. Други ракети обаче са поразили Северна и Западна Украйна, а също по този начин и централните Днепропетровска и Кировоградска област. Новина идва ден, откакто страните-членки на НАТО оповестиха, че ще усилят производството на муниции поради големите потребности на украинските войски.
Трябва да посрещнем пролетта и да се усети същински, че успеха наближава. Това включва тренировките на нашите отбранителни сили, доставките на оръжия и стратегическата ни разпоредителност във войната. Всякакви опити на Русия да спре нашия проект би трябвало да бъдат осуетени. Врагът към този момент губи хора, скоро ще е мъчно да бъде открит морски офицер в Русия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Подкрепена от десетки хиляди резервисти, през последните седмици Русия ускори сухопътните офанзиви в Южна и Източна Украйна и наподобява, че нова огромна атака e в ход. Голямата борба е за град Бахмут, който към момента е украински. Превземането на Бахмут би дало на Русия крачка напред към два по-големи града - Краматорск и Славянск, ситуирани на запад от Донецк.

В навечерието на годишнината от войната, на Общото заседание на Организация на обединените нации се чака страните да одобряват резолюция, с която да упорстват за преустановяване на огъня и реализиране на мир.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР