Нова вълна от протести в цялата страна има днес. Основните

...
Нова вълна от протести в цялата страна има днес. Основните
Коментари Харесай

Протести в цялата страна и тази неделя

Нова вълна от митинги в цялата страна има през днешния ден. Основните претенции са за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без нарастване на застраховка „ Гражданската отговорност ” и налозите за старите коли.
 
Засилено е полицейското наличие в центъра на София, над 2000 служители на реда ще охраняват митингите в цялата страна, към 1000 от тях са в столицата, а останалите са в другите градове. Очаква се проведено напредване към София от разнообразни градове на страната, има и сигнали за провокации, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 
Протестиращите от Шумен стопираха придвижването по автомагистрала " Хемус " на пътен възел Белоколитово. Решението за блокирането бе взето на паркинга на Арена Шумен, където по-рано през днешния ден те се събраха, с цел да изразят недоволството си против ниския стандарт на живот в България. Протестиращите се оповестиха за минимална заплата от 1500 лв. и желаеха понижаване на броя на депутатите.
 
Полицейски кордон спря митинга край димитровградското село Крепост. Недоволните не бяха позволени да преминат по автомагистрала „ Марица ” и те потеглиха по остарелия интернационален път Е-80 за Свиленград, където ще бъдат посрещнати от недоволните там. На място е шефът на хасковската полиция Ангел Цанков. Протестиращите скандират „ Оставка ” и „ Мафия ”. Те се заканиха, че в случай че още един път полицията се опита да ги блокира и да спре пътя им към Свиленград, ще блокират аутобана. Близо 150 чиновници на Министерство на вътрешните работи и жандармерията охраняват митинга.
 митинги

 митинги
По-рано тази заран близо 100 коли от Хасково потеглиха на митинг към българо-гръцката граница. По пътя към тях се причислиха и хора от Димитровград и Кърджали. Протестът е под засилена полицейска защита.-->
 
Днес ще има митинги и в цялата Благоевградска област и се чакат блокади на основни пътища. В 12 часа стартира митингът на жителите на община Разлог . Те показват недоволството си от идното нарастване на цената на водата. Отделно от това има и деклариран протест, който пък ще е против обществената неправда. Той е под мотото „ Банско и Разлог против системата “. Очаква се пътят в региона на двете общини да бъде блокиран на две места. Жителите на Гоце Делчев и близките обитаеми места ще излязат на улицата по същото време. Неделя е ден на неодобрение и за Сандански и Петрич . Вероятно ще има опит за блокиране на придвижването на ГКПП-Кулата. В Благоевград огромен митинг е разгласен за понеделник. Но има апели за шествие и обсада на основен път Е-79 и за през днешния ден. Всички митинги се провеждат в обществените мрежи.
 
Четири митинга са планувани в София , като три от тях - под формата на шествие. Очаква се всички те да затруднят придвижването в центъра на града..
 митинги
Стотици пловдивчани също излязоха на следващ митинг. С доста звук, клаксони и патриотични песни част от тях се насочиха към София, с цел да се включат в националния митинг. Друга група потегли на автошествие по пловдивските улици. Крайната им точка е постройката на Община Пловдив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР