Нова вълна от напускащи служители връхлетя летище София. Хората масово

...
Нова вълна от напускащи служители връхлетя летище София. Хората масово
Коментари Харесай

На летище София: Безхаберие и безумие принуждават служителите да напускат

Нова вълна от напускащи чиновници връхлетя летище " София ". Хората всеобщо подават молбите си и късат предишното си с сегашния си шеф. Работниците не са удовлетворени от изискванията и заплащането, което би трябвало скоро да бъде поправено, само че с малко, научи Lupa.bg.

Концесионерът, които от година не е пипнал съвсем нищо на аеропорта, като се изключи една тоалетна в салона на Терминал 2, избира да направи услуга на страната и да не редуцира своите чиновници, а те сами да създадат тази крачка.

Хора, отдали повече от 10-15 години от живота си на летището, са принудени да си търсят на друго място прехраната, защото нововъведения не им разрешават да работят обикновено. В множеството отдели почнали да вършат корекции на работното време и промените, което не се нрави на хората. Началници въвели спомагателни часове за " доработка " - по този начин чиновниците би трябвало да идват от 4:00 до 8:00 часа сутринта, което накъсва свободното им време. Шефовете почнали да наблюдават прецизно и за чекирането за идване на работа, както и за потегляне, като наред с това държат всичко да е до последната минута.

Тези, които се изхитрят да употребяват дълъг болничен, няма да се употребяват с придобивката от ваучери, чиято стойност беше увеличена от 1 април - от 380 на 400 лв., те чиновниците ще бъдат действително лишени от тези пари. Някои служащи се оплакали, че не им позволяват да употребяват платените си отпуски, защото има фрапантен дефицит на хора, а тези, които изискат неплатен, им позволяват най-много за месец. На този стадий има и отдели-рекордьори по брой напускащи, като най-малко по 3-4 молби идват дневно в администрацията на летище " София ".

Всички чакат и нарастването на заплатите, което на този стадий е смешно - от порядъка на 50-70 лв., само че синдикатите към момента договарят и не могат да се преборят и за това. Днес са били решени тези проблеми, само че огромна част от хората не са оптимистично настроени. Договорено е 10-процентно нарастване на главната заплата от април.

Допълнителните отпуски ще бъдат понижени с един ден - от 9 на 8 дни за ненормирано работно време и от 12 на 11 за нездравословни условия на труд.

При пенсиониране чиновниците ще получават, както следва:

- до 10 год. в сдружението - 6 заплати;

- до 20 години - 9 заплати;

- над 20 години - 13 заплати.

Очаква се в петък да бъде подписан и Колективният трудов контракт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР