Нова ваксина срещу вируса на ХИВ ще бъде тествана върху

...
Нова ваксина срещу вируса на ХИВ ще бъде тествана върху
Коментари Харесай

Ще има изпитания на ваксина срещу ХИВ върху хора

Нова ваксина против вируса на ХИВ ще бъде тествана върху хора, с вяра да бъде намерено лекарство против заболяването, написа БГНЕС, базирайки се на английския вестник Daily Star.
Откакто преди съвсем 40 години стартира епидемията на вируса ХИВ, който провокира СПИН, едвам четири ваксини са стигали до стадий да бъдат тествани върху хора. Нито една от тях не се оказа ефикасна.
Новата ваксина употребява форма на цитомегаловирус от фамилията на херпесните вируси (CMV). Той е отслабен, с цел да не болести пациента тежко. Инжекциите съумели да унищожат имунодефицитния вирус, който е еквивалент на ХИВ при тестови маймуни макак в 16 от 27 случая.
" Резултатите дават евентуално значимо прозрение в дизайна на основаната върху CMV ваксина за хора ", споделя професор Клаус Фрюх, който е измежду ръководителите на проучването. " Значително отслабихме CMV, само че отново имахме същата имунна реакция както при версията на имунизацията, създадена за животни ", добави Фрюх.
Вирусът CMV може да бъде рисков за хората, изключително тези с отслабена имунна система. При бременни дами той може да докара до увреждания на плода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР