Нова услуга за оценка на състоянието на двигателя по звука

...
Нова услуга за оценка на състоянието на двигателя по звука
Коментари Харесай

Shazam за коли диагностицира двигателя по звука

Нова услуга за оценка на положението на мотора по звука му ще се появи в Русия през 2021 година, оповестява РИА " Новости ". Диагностиката ще става посредством особено приложение за смарт телефон, работещо на правилото на известната стратегия за различаване на музика Shazam.

Потребителят ще може да запише звука от мотора и да го изпрати за разбор, а особено подготвен логаритъм с изкуствен интелект ще дефинира възрастта и пробега на автомобила. Паралелно с това системата ще търси информация за колата онлайн - в това число в обществените мрежи и месинджърите - и при нужда ще предлага ремонт или напряко ще записва час за подобен.

" Всички знаят приложението Shazam, което може да разпознава изпълнителя и името на дадена ария онлайн. Хрумна ни концепцията да използваме технологията на изкуствения разсъдък за установяване на положението на колата и пробега на същия принцип ", разяснява Ярослав Федосеев, прессекретар на Национален парк " ГЛОНАСС ", което ще създава услугата. Средства за финансирането на плана към този момент са отделени и по проект " Автошазам " би трябвало да бъде включен в платформата " Автодата " след две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР