Нова уникална рецепта за гости пуска Габрово за новия карнавален

...
Нова уникална рецепта за гости пуска Габрово за новия карнавален
Коментари Харесай

За карнавала в Габрово 2018 отварят два цеха за брюкселска дантела

Нова неповторима рецепта за посетители пуска Габрово за новия карнавален сезон – сърми от брюкселско зеле с шест зрънца ориз и с една равна лъжица кайма. Може да посрещнете умерено към шест индивида на посетители с тази манджа по габровска рецепта, споделят основателите й.
„ Открихме карнавалния сезон на 11-ти ноември, в 11 часа, 11 минути и 11 секунди. Той се открива в целия свят едновременно. Сезонът продължава до съответния карнавал, който в Габрово се организира всяка трета събота на месец май. Сега стартира усилената работа за същинския карнавал. Мотото му „ Габрово – мой дребен Брюксел “ е напълно в духа на идното председателство на България, по съответния комичен и язвителен метод “, съобщи кметът на Габрово Таня Христова.
Карнавалът на хумора и сатирата ще се организира на 19 май 2018 година
Тя изясни, че изявите занапред стартират, като една от най-важните е на първи април - интернационалният ден на хумора и шегата.
Това, което постоянно обичат да споделят в Габрово, е, че там не живеят в четири сезона, а в пет. Петият при тях се споделя " карнавален ".
„ И той от самото му начало е в разгара си. Това е датата, на която разгласяваме мотото на карнавала за 2018 година На 19 май 2018 година всеки е добре пристигнал и отишъл от Габрово “, уточни Елена Влаева от отдел „ Култура “ в общината.
По думите й 2018-та ще е по-специална и по-различна за България и Габрово няма да изостане от събитията. „ Напротив, ще бъде в сърцето им. И ще си доведем част от Брюксел тук, в сърцето на България - Габрово. Започваме усилена работа за подготовка на карнавала “, добави тя.
Междувременно в града нещата ще се раздвижат, тъй като отварят два нови цеха в цех " Буря ", които ще създават брюкселска дантела. Смятат да патентоват някои от нововъведенията, като да вземем за пример брюкселско зеле в буркани, което да смени обичайното българско кисело зеле. А също и новата рецепта за сърми от брюкселско зеле.
Предстои да отворят вратите на карнавалната работилница, с цел да стартира шиенето на костюмите, да се погрижат за грима.
Смятат да провокират мозъците на всички претенденти, тъй като ще пуснат няколко състезанието. В тях чакат да се включат хора освен от България, а също от Брюксел и Европа. „ Ще даваме награди, не габровски. Няма да плащаме със сърми от брюкселско зеле, а в българска валута, не евро “, посочи Влаева.
Всичко това феновете на карнавала ще схващат поетапно от уеб страницата, който е работещ. Ще разгласят конкурс за картина на Карнавал 2018, а преди този момент за лого, с цел да има мотото „ Габрово – мой дребен Брюксел “ и образна еднаквост.
Всичко, което следва, е извънредно вълнуващо и занимателно и прелестно, споделят уредниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР