Нова тв Все още няма втора вълна на коронавирус. Може би

...
Нова тв
Все още няма втора вълна на коронавирус. Може би
Коментари Харесай

Добрата новина е, че все още няма втора вълна на коронавирус

 Нова тв Все още няма втора вълна на ковид. Може би тя ще се случи през октомври и зимните месеци, когато коронавирусната зараза се смеси с грипната. Но пък имаме много надеждни медикаменти, които са налични в света ", изясни пред Нова доцент доктор Пенка Петрова - шеф на Института по микробиология при Българска академия на науките.

Такова е лекарството " Ремдесивир ", за което е потвърдено, че понижава смъртността до 60% при тежките случаи. Курсът на лекуване включва 5 инжекции и би трябвало да се ползва единствено при тежки случаи, когато хората са интубирани, защото то има странични резултати.

" Обикновено това е повръщане, стомашни разстройства, възприятието, че си по-болен. Интересното при " Ремдесивир " е, че той доста мъчно се синтезира и е от 70 съставки. Ако може до последно да се отсрочва използването му, ще е по-добре. СЗО направи опит да координира напъните на другите страни и едно по едно бяха отхвърлени Хлорохин, хлорохин сулфат и разнообразни други. Останаха две три медикаменти, които могат да се ползват безвредно ", сподели тя пред Нова. Според Петрова по-надеждни са естествените съставки.

Тя изясни, че Фондът за научни проучвания не е одобрил за финансиране научните проучвания Института по микробиология при Българска академия на науките, както и създаването на българската ваксина. По нея се работи интензивно от други средства, само че те няма да доближат за клинични тествания.

" Може да се каже, че плановете са замразени. Надяваме се на промяна, защото тези планове са изчакващи измежду запасите ", съобщи Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР