Нова твВижте какво разказаха инсп. Димитър Димитров и 26-годишният ЗдравкоГоворят

...
Нова твВижте какво разказаха инсп. Димитър Димитров и 26-годишният ЗдравкоГоворят
Коментари Харесай

Говорят мъжете, помогнали за залавянето на беглеца от Ловеч

Нова тв

Вижте какво описаха инсп. Димитър Димитров и 26-годишният Здравко

Говорят полицейският контрольор на Летница, предотвратил заложническа рецесия при залавянето на избягалия от Ловеч пандизчия и мъжът, който първи е видял Борис Иванов.

Рецидивистът, който бе открит в събота край Летница, е влизал в две къщи. Първата е изоставена сграда до къщата на възрастен човек. Там Иванов е видян на първо време от 26-годишния Здравко Ванков.

„ Дойдох при дядо и видях пандизчията пред вратата. Държеше огромен кол. Стъписах се. Помислих, че нещо неприятно се е случило на дядо. Звъннах на 112, само че те не се сетиха за адреса. Запалих колата и потеглих към Районното.  Те ме свързаха с шефа на ловешката полиция. Обясних му и той сподели да отида при Жандармерията. Разпознах пандизчията от фотографията и споделих, че е у нас ”, споделя Здравко. И добавя, че за благополучие, сега на появяването на Иванов, дядо му не бил в къщата си.

След като не разкрил нищо в дома на възрастния мъж, Иванов влиза в къщата на 65-годишната Петкана. По думите на съседите й, в оня миг тя спяла. Рецидивистът заплашил да я пребие и изискал храна.

До заложническа рецесия не се стига, защото служител на реда вижда рецидивиста и жертвата му. 50-годишният контрольор Димитър Димитров патрулирал граждански.

„ Тя със знаци ми сподели, че има нещо подозрително. Не посмях да потегли през гъстата растителност, тъй като може да се укрие, а до момента в който стигна до тях, тя може да пострада. Не знам какво щеше да се получи ”, споделя униформеният.

Той незабавно се обажда на сътрудниците си. Следва светкавична акция и след сигнален изстрел пандизчията с четири присъди е хванат.

Освен че ще излежи оставащите му пет години затвор, Борис Иванов го грози и присъда от най-малко още три години поради бягството му.

Рецидивистът ще се снабди и с обвиняване за похищение на старата жена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР