Нова твВълна от съпричастност след призива за кръводаряване за 17-годишното

...
Нова твВълна от съпричастност след призива за кръводаряване за 17-годишното
Коментари Харесай

Стабилно е състоянието на пострадалото момиче от Цар Калоян

Нова твВълна от съпричастност след апела за кръводаряване за 17-годишното момиче от Цар Калоян. Девойката се бори за живота си в болничното заведение в Русе. Тя беше открита в дома си във вторник вечерта, измъчвана и запалена.

Екипът от лекари, управителен от проф. Стефан Станчев, който е шеф на отделението по ортопедия и травматология, бяха първите, които започнаха да се борят за живота на момичето. В четвъртък се наложи те да ампутират лявата й ръка.

" Пациентката беше докарана в тежко положение. След консилиум, който беше извършен, се наложи ампутация, която беше направена заради нежизненост на тъканите в региона, която беше ампутирана. По принцип тази намеса е извънредно тежка както и за пациентите, по този начин и за лекарите, тъй като се стремим да спасяваме и възвръщаме крайниците ", изясни медикът пред Нова телевизия. 

Състоянието на момичето е устойчиво и с положителни витални индикатори, удостовери проф. Станчев. Тя е на командно дишане, само че й се дава опция за опит за непринудено дишане, като се понижават медикаментите. Ортопедът изясни, че е желателно кръводарителите за момичето да бъдат от Русе, защото болничното заведение няма опция за превозване от други места. Възможно е и даряване на кръв в Плевен, където е лабораторията, която обработва дарените банки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР