Нова тв В сряда ГДБОП предупреди българските онлайн потребители за мащабна

...
Нова тв
В сряда ГДБОП предупреди българските онлайн потребители за мащабна
Коментари Харесай

Зловредни имейли от името на КАТ: Какво трябва да направим?

 Нова тв В сряда ГДБОП предизвести българските онлайн консуматори за огромна спам офанзива, при която се употребява името на " Пътна полиция ". В зловредните имейли се твърди, че избрани консуматори имат фишове, формирани от КАТ. 

Целта е да се отвори атачмънт, който вкарва троянски кон в съответното мобилно устройство. Чрез него хакерите могат да се снабдят с паролите за всички приложения, които използваме. Това изясни в ефира на  " Здравей, България "  комисар Явор Колев, шеф на отдел " Компютърни закононарушения " в ГДБОП.

Той посъветва непосредствено да трием сходни имейли, както и такива, които съдържат закани за откриване на компромати и претенции за превеждане на пари. Ако въпреки всичко някой към този момент е отворил хакерското известие от името на КАТ, би трябвало незабавно да преинсталира компютъра или телефона си и да стартира да употребява легална антивирусна стратегия.

" Трябва и да промени паролите на всички приложения, които употребява. По принцип киберхигиената изисква постоянно да ги сменяме и да вкарваме така наречен " къдрави " пароли, които съдържат числа, разнообразни знаци, дребни и основни букви ", изясни още комисар  Колев.

Той добави, че някои онлайн офанзиви идват от африкански страни като Нигерия и Гана, да вземем за пример, с които България няма задоволително положително полицейско съдействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР