Нова тв В Сърница бяха установени 13 случая на COVID-19. След

...
Нова тв
В Сърница бяха установени 13 случая на COVID-19. След
Коментари Харесай

Ще изолират ли Сърница след новите регистрирани положителни проби за COVID-19?

 Нова тв В Сърница бяха открити 13 случая на COVID-19. След незабавно съвещание на Кризисния щаб беше решено градът да не се слага под карантина. Сградите, в които са работили инфектираните, се дезинфекцират.

Кметът на града изясни пред Нова тв, че през днешния ден е значим ден, тъй като се чака да излязат пробите на хората, които работят в шивашкия завод в Доспат. Там има инфектиран с ковид. По думите му през днешния ден ще стане ясно какъв брой съществено продължава да е разпространяването на инфекцията в града.

Новината, че Сърница няма да се изолира, пристигна през вчерашния ден след незабавната среща сред Областния спешен щаб и държавния здравен контрольор. От Щаба обаче излязоха с апел - туристите да не помнят дестинацията Сърница най-малко в идващите две седмици. Местните поданици се зарадваха на новината, че няма да минават в изолираност. Според тях, макар 13-те инфектирани, обстановката не е толкоз тревожна.

В идващите две седмици рекомендацията към всички в Сърница е да не се събират на групи - даже и за обичайните си молебствия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР