Нова тв Учебната година започва присъствено за всички ученици, решиха здравните

...
Нова тв
Учебната година започва присъствено за всички ученици, решиха здравните
Коментари Харесай

Здравните власти решиха: Учебната година започва присъствено за всички

 Нова тв Учебната година стартира присъствено за всички възпитаници, взеха решение здравните управляващи. И за учебните заведения, както и за бизнеса и културния живот, бяха написани 4 вероятни сюжета - зелен, жълт, червен и пурпурен. Средната заболеваемост за страната ни подрежда в алената зона - т.е., в клас би трябвало да са единствено най- дребните, другите би трябвало да се редуват.

Въпреки това решението е - всички в клас. Затваряне на учебни заведения ще има не с национално решение, а локално, по области, по отношение на обстановката.

И още една смяна - когато броят инфектирани станe много висок, учениците ще бъдат пускани в Коронавирус -  почивка.

" С неспокойствие очаквам 15-ти септември, с цел да се срещна с моите съученици, с моите госпожи и с всички от учебното заведение ", споделя пред Нова тв Велизара Костадинова, възпитаник в 5-ти клас на 140-то СУ " Иван Богоров ", гр. София.

Бъдещата петокласничка не крие, че има и прочут боязън.

" Ще ми се стори доста объркващо да учим трета поредна година от у дома без контакт с другите ", прибавя тя.

Бащата на Велизира също е на мнение, че тя би трябвало да се върне в клас, само че - без маска: " Това непрекъснато задръстване на устата вреди на дишането ", споделя той.

От другата страна са родители, обезпокоени от възходящия брой инфектирани.

" Притеснена съм, тъй като едното ми дете - всяка една вирусна зараза много тежко я изкарва и с цел да запазя неговото здраве желая да се опазим ", споделят те.

Ако обстановката се изостри – управляващите ще реагират с местни ограничения.

" Предимството на този метод е, че няма потребност да затваряте всички обитаеми места в дадена област ", изясни министърът на образованието Николай Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР