Нова тв Цена на газа за потребителите няма да се увеличи

...
Нова тв
Цена на газа за потребителите няма да се увеличи
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР: Токът няма да поскъпва от октомври

Нова тв Цена на газа за потребителите няма да се усили с повече от 8%. Това увери ръководителят на КЕВР Иван Иванов, съобщи БГНЕС. Той даде обещание, че от октомври няма да нараства и токът.

14% е желаното от " Булгаргаз " нарастване, което се разисква в Комисията за енергийно и водно контролиране. Заседанието наблюдава омбудсманът Мая Манолова.

Представителят на " Булгаргаз " разгласи, че няма възражения по отношение на решението на държавния регулатор за новата цена на газа от другия месец. Компанията подсети, че е импортирано предложение за смяна на метода на пресмятане на цената на внасяното от Русия синьо гориво. Към момента комисията към момента не е излязла с решение по предлагането.

Омбудсманът Мая Манолова разяснява, че решението ще повлече след себе си цените на стоките и услугите. Изключително значимо е КЕВР да обоснове какво довежда до следващото нарастване.

" Нека обществено обоснове ценообразуващите фактори. Има някои детайли, които не могат да се проследят обществено. В отчета на КЕВР има неразбираеми и непълни обосновки като да вземем за пример кои са различните горива и международните пазари. Трябва всяко число и детайл в детайли да се изяснява, дължите пояснение ", съобщи Манолова.

От своя страна ръководителят на КЕВР отвърна, че в случай че екипът на Манолова имат подозрения по обсъжданите цени- да заповядат и с специалистите на комисията ще обсъдят всеки подробност.

Новата цена на газа ще влезе в действие на 1 октомври. Точните планове с какъв брой ще нарастне парното и топлата вода от новия отоплителен сезон ще бъдат оповестени същия ден от енергийния регулатор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР