Нова тв Трескава подготовка за празничната трапеза часове преди един от

...
Нова тв
Трескава подготовка за празничната трапеза часове преди един от
Коментари Харесай

В трескава подготовка за празника все повече хора поръчват храна за Бъдни вечер от ресторант

 Нова тв Трескава подготовка за празничната софра часове преди един от най-големите християнски празници - Бъдни вечер. Тази година под знака на пандемията и изолацията от ден на ден фамилии избират да поръчат храна от ресторант, вместо да я подготвят вкъщи. 

Малки и огромни – всички в фамилията на Камелия Ружева ще запретнат ръкави на 24 декември още от тъмни зори, с цел да седнат към постна софра в края на деня.

" Идеята ни е да прекараме време дружно. За нас, като родители, това е най-големият подарък ", сподели за Нова тв Камелия.

За трапезата на Бъдни вечер към момента доста българи се доверяват единствено на бабините предписания. Ако гледаме формалните цени на борсата, тази година празничната софра ще ни излезе по-евтино от 2019 година Съветът на специалистите обаче е да бъдем бдителни, когато пазарим, тъй като броят на нелоялните търговци по празниците е висок.

Пандемията от  COVID-19 оставя своя отпечатък и върху трапезата на Бъдни вечер. След като останаха затворени за празниците, доста заведения за хранене се пренасочиха към доставката на постна софра за огромния празник.

" Дълго време обмисляхме дали да вършим меню за Коледа и Бъдни вечер, само че ползата е голям. Разчитаме на това сервитьори и бармани да бъдат снабдители ", сподели Георги Янев, основен готвач.

Над 70% от българите ще прекарат Бъдни вечер и Коледа в стеснен фамилен кръг. Ресторантите дават отговор и на това изискване – като приготвят празнични менюта за двама.

Независимо дали гозбите ще са приготвени вкъщи или по съвременно - в ресторант, вярата на всички ни е една, а точно новата година да бъде по-добра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР