Нова тв Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е

...
Нова тв
Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Случващото се с ваксините срещу COVID-19 е революция

 Нова тв Това, което се случва с имунизациите против COVID-19, е революционно. Свидетели сме по какъв начин безусловно за по-малко от година нещо, което първоначално не смятахме, че е допустимо да стане, т.е. да има ваксини, в края на тази година ще го има и те ще стартират да се слагат при започване на идната. Това съобщи шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов пред Нова.

Необходимо е да имаме доста добра логистика, тъй като имунизациите са три типа. Т.нар. РНК-ваксини ще дойдат първи. След това ще дойдат векторните, а след тях - и третият вид, така наречен атенюирани ваксини, сподели още Балтов. Силно се надявам първите ваксини да дойдат до края на годината. Чака се решението на Европейската организация по медикаменти. След доста сериозен сериозен преглед на събраната информация незабавно откакто оттова кажат " да " ще има подготвеност тези ваксини да се разпространят по едно и също време във всички страни, уточни Асен Балтов.

Той заяви още, че в " Пирогов " също има подготвеност да се съхраняват и слагат ваксини. Тази ваксина, която ще пристигна първа, е новаторска. Това са матрични РНК-ваксини. Извличането на самото РНК стартира от 2014 година Тя ще е подобаваща за всички, извънредно подобаваща ще бъде за хората на първа линия, разяснява Балтов. От наша позиция имунизациите към този момент няма да станат наложителни, уточни Балтов. Във връзка със скупчването на хора в магазините през почивните дни той сподели, че би трябвало да бъде повишен контролът в магазините и да се увеличи самосъзнанието на хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР