Нова твТемата коментират адвокатът Ивета Анадолска и психологът Ани ВладимироваОкръжният

...
Нова твТемата коментират адвокатът Ивета Анадолска и психологът Ани ВладимироваОкръжният
Коментари Харесай

Съседи за банковата служителка, откраднала милион: Много добро момиче е

Нова тв

Темата разясняват юристът Ивета Анадолска и психологът Ани Владимирова

Окръжният съд във Варна остави за непрекъснато в ареста 38-годишната банкова служителка, източила над 1,02 милион лв. от сметки на 19 инвеститори. Невена Йорданова съобщи пред магистратите, че съжалява за случилото се и изиска домакински арест. Защитата й се аргументира с обстоятелството, че родителите й са с влошено здраве и Невена Йорданова е оказала цялостно подпомагане на проверяващите.

Припомняме, че тя е източила парите и ги е пратила по пощальон на виртуалния си другар, с който въртяла две години обич в интернет. Или най-малко по този начин твърди тя.



Невена Йорданова е 38-годишна жена от Варна, икономист, работи в банков клон. Живее сама с родителите  си. Обича екзотични екскурзии. На пръв взор е елементарен служител, само че с невероятна история от седмица. Невена се озова в ареста с белезници, за източване на над един милион лв. от сметките на 19 клиенти на българска банка.

„ Много  положително момиче е, с положително семейство. Шокирани сме ”, споделят нейни съседи.

Парите са трансферирани за интервал от две години по сметката на татко й и още един мъж. „ Нямаме данни все още къде са парите. Малко, необичайно звучи един милион лв. да бъдат пратено по куриерска компания като пачки, пишейки, че са били документи. Обясненията и самопризнанията на обвинената не са ни нужни. Има задоволително доказателства ”, сподели зам.-окръжен прокурор на Варна Светлана Данева.

Малка част от сумата се оказва в монтанското село Мокреш. 30 000 лв. са конфискувани от вкъщи на млад мъж, който бил в основата на източването. Той бил виртуален ухажор на банковата служителка. „ Според думите на третото лице, му е изпратила 15 000 лв., като тя сама е предложила да му изпрати тези пари, защото той имал финансови усложнения ”, сподели още Светлана Данева.

През последните две години третото лица, което се води очевидец, демонстрирало разточителен метод на живот в  монтанското село. Прокуратурата във Варна, по този начин и не съумя да упрекна мъжа от Мокреш прибирал парите, които банковата служителка изтеглила. „ Ще преценим, дали да го привличаме като обвинен и в какво качество ”, сподели Данева.

Окръжният съд направи предстоящото – остави за непрекъснато в ареста Невяна Йорданова и  назначи психиатрична експертиза на обвинената в ареста. Решението предстои на обжалване в тридневен период.

„ На фона на тази нищожна фактологична информация можем да вършим единствено догатки. Вярвам в любовта, само че не считам, че тя е била единствения движещ претекст за това да му изпраща някакви суми на този човек. Мисля, че тя може да бъде манипулирана, може да бъде и изнудвана, всичко е допустимо. Не мисля, че е мъчно да се ревизира по какъв начин дамата е правила трансакците и по какъв начин са теглени сумите ”, разяснява юристът Ивета Анадолска в студиото на „ Събуди се ”.

„ Още в „ Опасен сексапил ” гледахме по какъв начин Тодор Колев прибира парите на самотни дами. Това, да се възползваш от самотни, обществено изолирани хора, си е една ниша в престъпния контингент, която съществува от доста време.  Това нито е ново, нито е изолиран случай ”, разяснява психологът Ани Владимирова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР