Нова твСтопани остават без добитъка си, не спират страховете, че

...
Нова твСтопани остават без добитъка си, не спират страховете, че
Коментари Харесай

След евтаназията на хиляди животни: Ограничава ли се проблемът?

Нова тв

Стопани остават без добитъка си, не стопират страховете, че казусът може да се разрасне

Остават проблемите в бранша на отглеждането на животни. Фермери стачкуваха през последните дни с претенции за поддръжка на бранша. Появи се и чума по животните в региона на Странджа. Хиляди животни бяха евтаназирани  поради заболяването. Стопани остават без добитъка си, не стопират страховете, че казусът може да се разрасне, остават и въпросите към ветеринарните управляващи. 

Днес умъртвяването на животните би трябвало да продължи. Очаква се и митинг. На място в Шарково са се събрали хора, които желаят да се опълчват на умъртвяването на животните.

„ Над 1000 животни бяха избити. Гледката беше ужасна, хората са в потрес и обезверени. Животните са здрави, а ги избиха и през днешния ден не престават ”, сподели кметът.

Протестиращите обявиха, че през днешния ден няма да има пътни блокади, защото полицията и ветеринарите към този момент са в кошарите.

„ Целта ни е да повторим Априлското въстание – да скандализираме Европа и да желаяме на тези безсмислени убийства, имунизации и лекувания ”, съобщи стачкуващ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР