Нова тв Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за

...
Нова тв
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура поиска задържане под стража на кмета на Божурище

 Нова тв Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на кмета на община Божурище Георги Димов.

Той бе арестуван на 28 май при интервенция на Специализираната прокуратура, осъществена със съдействието на Столична дирекция на вътрешните работи и КПКОНПИ. Повдигнато му е обвиняване за длъжностно закононарушение (по член 282 от НК). Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност и зам.-кмета на общината Габриела Дончева и младши специалист в общинската администрация. Те са упрекнати за това, че в съучастничество като съизвършители, в кръга на службата си, са съставили публични документи, в които са удостоверили погрешни условия (с цел да бъдат употребявани като доказателства) - закононарушение по член 311 от Наказателен кодекс.

На двете упрекнати са избрани парични гаранции от по 5 000 лв.. Делото по марката за неотклонение на кмета на Божурище е планувана за 11,30 ч. в Специализирания углавен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР