Нова твснимка: фейсбукНа 12-годишна възраст Иво Христов започва своята тежка

...
Нова твснимка: фейсбукНа 12-годишна възраст Иво Христов започва своята тежка
Коментари Харесай

Как болест превърна 17-годишно момче в българския Стивън Кинг?

Нова тв

фотография: фейсбук

На 12-годишна възраст Иво Христов стартира своята тежка борба за пълностоен живот, която продължава и сега

Иво Христов е единствено на 17, но  към този момент одобрено име в българската литература. Преди дни показа седмата си книга. Известен е измежду феновете си като „ българския Стивън Кинг ” поради стила му на писане, наподобяващ този на световноизвестния публицист. Именно геният му е повода той да печели голям брой награди в литературни състезания. Той е притежател и на Вазовската премия.

Но Иво не е най-обикновен младеж, който излива душата си върху белия лист. Той живее втори живот. На 12-годишна възраст чува страшната прогноза, че му остават единствено две седмици живот. Лекарите откриват, че той страда от автоимунно заболяване - неврофиброматоза. Оттогава стартира ходенето му по тъгите. След четири мозъчни интервенции той губи слуха на дясното си ухо, а с лявото чува на 50%. Следват голям брой пътувания до Германия, където минава редица прегледи, претърпява и още интервенции. Отчаян и безропотен, 12-годишният Иво чака гибелта. Междувременно прави и първи опити да написа. И по този начин през 2015 година се появява първото му произведение – разказът „ Отмъщението ”.



Пред NOVA младият публицист показа, че най-голямото му ентусиазъм тогава било творчеството на Стивън Кинг. За доста малко време той издава още шест книги, като последната носи името „ Портиерът към Ада ”. Обяснява, че това е книга за алтернативата. Главният воин би трябвало да избере дали да реализира кървавата си фантазия или да остане естествен.

В навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност той  разказа за бъдещия си план. „ Следващата ми книга, чието заглавие е " А можехме да бъдем ", ще е напълно друга от досегашните ми планове. За първи път се осмелявам да приказвам за любовта и разказвам история, която е надалеч от хорър жанра. Ако всичко върви по проект, книгата ще бъде издадена през месец юли ”, изясни пред нашата медия младият публицист.

Но преди този момент му следва нов надзорен обзор в Германия, резултатите от който ще покажат дали лечението му ще продължи. Споделя, че лекуването му е извънредно скъпо. Затова отделя средствата от продажбите на книгите си за него. Всеки, който закупи негово произведение, в действителност оказва помощ за лекуването на Иво. Новата му книга към този момент може да се поръча от интернет.

Активиран е и DMS номер, посредством който можем да помогнем и ние. Всеки, който желае да поддържа „ българския Стивън Кинг ” в сложната му борба, може да изпрати SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР