Нова тв Родителите на 14-годишния Радослав Димитров от град Славяново, който

...
Нова тв
Родителите на 14-годишния Радослав Димитров от град Славяново, който
Коментари Харесай

Семейство ще съди училище заради смъртта на детото си

 Нова тв Родителите на 14-годишния Радослав Димитров от град Славяново, който умря в час по биология след побой, е завело дело против учебното заведение. Във вторник е първото съвещание в Окръжния съд в Плевен, заяви Нова телевизия.

Трагедията се разигра на 3 май 2017 година в СУ " Христо Ботев " в град Славяново. Във съдбовната заран, при започване на часа по биология сред 15-годишния Тонимир и 14-годишния Радослав станало леко сдърпване, при което по-големият нанесъл удар с ръка в брадичката на по-малкото момче. Радослав също ръкомахал, само че без да успее да удари съученика си. В този момент Тонимир блъснал Радо повторно в главата. Ударът бил мощен и съвпаднал с посоката на завъртане на тялото на момчето, което изгубило равновесие и паднало на пътечката сред чиновете, като при рухването блъснало главата си в пода.

Учениците и учителката незабавно скочили, с цел да преустановят багра. В това време падналият на земята Радослав почнал да трепери, получил гърчове и спазми и не бил контактен. Присъстващите се обадили на тел.112 и съобщили за случая, само че виждайки, положението на момчето незабавно го откарали с автомобил до поликлиниката.

Пристигайки там лекарите открили, че Радослав е неконтактен и не дава признаци на живот. Веднага почнали реанимационни процедури, обадили се и на Спешна помощ, пробвали сърдечен масаж, обдишване с О2 и други, само че всички старания останали напразни, като ученикът умрял.

Причината за гибелта е черепно-мозъчна контузия, вследствие на нанасяне на два удара в региона на лицето, рухване на тялото и удар на главата.

През април м.г. Тонимир бе наказан условно за гибелта на Радослав. Родителите на умрялото момче обаче не престават да търсят правдивост.

" И учителката, и директорката имат виновност. Преподавателката излъга, че Радо е пил енергийна напитка и е получил епилепсия. И двете към момента работят, само че в други учебни заведения. На видеозаписите се вижда, че синът ни е умрял по време на час, а не в междучасие. В кабинета е имало и други деца, които може би ще бъдат извикани в съда. Подали сме иск за обезщетение на стойност 240 000 лева ", съобщи почерненият татко Бисер Димитров.

Съпругата му Елка добави: " Често виждаме момчето, което преби до гибел сина ни. Гледа ни толкоз безочливо. Едва се сдържаме ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР