Нова твПриматите от Мадагаскар са сред най-застрашените видове на планетатаДокато

...
Нова твПриматите от Мадагаскар са сред най-застрашените видове на планетатаДокато
Коментари Харесай

Три лемура се родиха в зоопарка в Бургас

Нова тв

Приматите от Мадагаскар са измежду най-застрашените типове на планетата

Докато поради ковид хората сме в насилствена изолираност, при животните в бургаския зоопарк животът си тече с цялостна мощ. Само за ден там се родиха три котешки лемура. Приматите от Мадагаскар са измежду най-застрашените типове на планетата.

Само за ден в Зоопарк Бургас на бял свят се появиха три бебета-котешки лемур. Застрашените примати са поколение на Мари и Лилия. Едната майка е с две бебета, а другата с едно. Размножаването на приматите от Мадагаскар е извънредно сложен развой, който се случва в интервала септември-ноември.

„ Бременността е към 6 месеца, като се раждат 1 или 2 лемурчета. Тежат към 80 грама всяко. От 2 до 3 седмици се захващат за коремчето на майката, по-късно полазват на гърба й. На 6 месеца към този момент са безусловно независими “, споделя Елеонора Дъбова.



Приматите от Мадагаскар са измежду най-застрашените типове на планетата. 91% от общо 103-те познати типа лемур са на изгубване, настояват еколози. Затова и в бургаския зоопарк за тях се поставят характерни грижи.

„ Лемурите обожават стафиди. Това им е може би най-любимото, стафидите. Също по този начин екзотични плодове-папая,манго,най-различни и разнородни зеленчуци “, споделя Дъбова.

Трите лемурчета не са първите новородени в зоопарка. Само преди две седмици тук се роди и муфлонче. „ Някъде в потомството е имало и нещо кафяво, по тази причина дребното муфлонче се роди кафяво. Роди се тъкмо по времето, когато започваше рецесията с ковид и така нататък Затова го кръстихме с името Вируслав “, споделя Кръстьо Дъбов-собственик на зоопарка.

До седмици се чака в зоопарка да се родят носати мечета. Свое потомство чака и двойката бели полярни вълци. Миналата година женската е родила 5 вълчета.

„ Тази година уповавам се отново да имаме едно количество хубави вълчета, като тук имаме една концепция - едно или две от вълчетата да се опитаме да ги създадем обществени с хората и да станат като любимци, които могат децата да погалят или нещо от тоя жанр “, показва още Дъбов.

Ръководството на парка се е зарекло всички новородени към този момент да получават имена свързани със здравето, а особено за лемурите, чийто пол ще бъде явен до месец в страницата на зоопарка ще бъде пусната анкета за имена.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР