Нова твПо Черноморието ни има животни, които се оказаха без

...
Нова твПо Черноморието ни има животни, които се оказаха без
Коментари Харесай

Без домашни любимци на плажа

Нова тв

По Черноморието ни има животни, които се оказаха без достъп до плажа

В края на летния сезон по българското Черноморие останаха въпроси за решение. За тях ни алармираха стопани на домашни любимци, които на процедура се оказаха без достъп до плажа.

Ивелин решил за първо лято от години да почива на българското Черноморие, с изключение на с другари и с домашния си любим - 10-килограмовият Марли, който обаче не бил позволен на плажа



" В началото,когато дойдохме господа от защитата на самия плаж ни помолиха да напуснем плажа, защото било неразрешено разхождането на домашни любимци, все пак, че не нарушават по какъвто и да било метод публичния ред и това, че са на каишка,както в действителност гласи и Закона за ветеринарно-медицинската активност ", сподели Ивелин Младенов.

Младите мъже били спрени от физическата защита на плажа. " На всяка табела, че е неразрешено. Това не го вземам решение аз ", сподели още защитата на плаж " Слънчев бряг " -Централен Илиян Тонев

Този отговор не удовлетворил Ивелин и приятеляте му. Te пробвали да потърсят отговор на какво съображение Марли би трябвало да остане отвън пясъка.

Управата на плажа изясни недопускането на кучета по този начин: " Това е решение на всички концесионери по цялата плажна линия.Има табели,на които е обозначено,че е неразрешено за домашни любимци и за транспортни средства. Решението допускам е взето от някаква сигурност,защото има кучета,които огромни.Няма значение дали са огромни или дребни,но има туристи,които са с дребни деца  и просто това се прави за тяхна сигурност ", съобщи шефът на плаж " Слънчев бряг " -Централен Михаил Ковачев.

От МТ в отговор до NOVA обясниха, че „ Условието дали могат да се позволяват домашни любимци на територията на морските плажове по българското Черноморие не е регламентирано в договорите за концесия или наем, които Министерството подписва с концесионерите и наемателите на плажовете ".

Допускането на домашни любимци на плажа или възбрана за това можело да бъде посочено посредством Наредбите за запазване на публичния ред на съответната община. Това зависело и от организацията на работа, направена от стопанина на плажа. 

Много от летовниците поддържат ограничаването. Ивелин с схващане приема позицията и на управата на плажа и на летовниците, само че за себе си има решение. " От 12 години насам може би за първи път решихме  да дойдем на българското Черноморие.Изживяванията и по този начин стеклите се условия ме отхвърлят към този момент да пристигам като екскурзиант на нашето Черноморие ", добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР