Нова тв Новият вътрешен министър Младен Маринов обеща да спазва приемствеността

...
Нова тв
Новият вътрешен министър Младен Маринов обеща да спазва приемствеността
Коментари Харесай

Със сълзи на очи Младен Маринов пое поста на вътрешен министър

Нова тв Новият вътрешен министър Младен Маринов даде обещание да съблюдава приемствеността и постигнатото от неговия предходник Валентин Радев. По време на публична гала в Министерство на вътрешните работи към този момент някогашният основен секретар съобщи, че главните му цели като министър са образованието на фрагментите в системата и понижаване на броя на пътните катастрофи.

Младен Маринов съобщи, че се усеща разчувствуван и със сълзи на очи благодари на сътрудниците в Министерство на вътрешните работи, с които е бил 28 години. Благодарност и извинения сервира и на фамилията си.

" Искам да благодаря на първо място на фамилията си, тъй като през цялото това време най-вероятно не съм бил най-хубавият татко. Предполагам, че това съм го правил, с цел да може и други фамилии да се усещат сигурни ", сподели разчувствуван Маринов.

" През цялото време с сътрудниците сме били на най-горещите точки, решавали сме комплицирани проблеми, които крепят институционалността и държавността, с убеждението сме, че са решавани в вярната посока “, сподели още той.

Маринов акцентира, че за 28 години доста пъти е бил реформиран:  " Като се каже тази дума внася повече боязън, в сравнение с вяра за по-добро. Реформи би трябвало да има, би трябвало да продължим с укрепването на системата, гарантиране на мира на професионалната конструкция да извършва отговорностите “.

Новият министър акцентира, че като приоритет ще подчертава в образованието на чиновниците, които работят на терен, с цел да се оправят в сложни задания. " Залагам на приемствеността, сътрудниците би трябвало да се усещат сигурни “, даде обещание Маринов.

Неговият предшественик Валентин Радев даде обещание да оказва помощ от Народното събрание по начертаната управническа промяна в Министерство на вътрешните работи. Пред медиите той още един път акцентира, че за година и четири месеца е направено доста – системата е нормализирана, понижен е броят на пътнотранспортните катастрофи и най-много сполучливо е опазена сигурността по време на българското европредседателство.

Двамата си размениха и дарове за спомен. Маринов подари на Радев картина от колажи със фотоси, в които взе участие досегашният министър и плакет на Министерство на вътрешните работи, а Радев – тиролска шапка и химикалка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР