Нова твИщецът твърди, че етичното му веганство - убеждението да

...
Нова твИщецът твърди, че етичното му веганство - убеждението да
Коментари Харесай

Британски съд решава дали веганството е религия

Нова тв

Ищецът твърди, че етичното му веганство - убеждението да заобикаля каквато и да е щета на животните

Веганството би трябвало да бъде прието за вяра и да бъде предпазено от закона против дискриминирането - за това ще пледира английски зоолог в първо по рода си правосъдно дело, заяви " Ройтерс ".

Жорди Касамитяна съди някогашния си шеф " Лига против жестоките спортове " за непозволено уволняване след спор за пенсионни вложения във компании, правещи проби с животни.

Ищецът твърди, че етичното му веганство - убеждението да заобикаля каквато и да е щета на животните, е метод на живот, който би трябвало да бъде възприеман като вяра или различен тип надълбоко разбиране, предпазено от закона.

" Етичното веганство е философско разбиране за забележителна и възходящата част от популацията на Англия и на света ", сподели Питър Дейли, юрист на Касамитяна. " Ако завърши сполучливо, това дело ще дефинира, че етичното веганство предстои на отбрана от дискриминация ", добави той.

Говорителка на организацията " Лига против жестоките спортове " заяви, че Касамитяна е уволнен поради съществени нарушавания, които не са свързани с етичните му убеждения. Лигата не оспорва изказванието му, че убежденията му би трябвало да бъдат предпазени, само че съд в гр.Норич ще организира настрана съвещание по тематиката, тъй като тя основава казус за други каузи. Заседание по трудово-правния спор е планувано за февруари.

Веганите заобикалят всички храни с скотски генезис, в това число яйца и млечни артикули. Няма тъкмо определение за етичното веганство, само че почитателите му отхвърлят всяка форма на употреба на животни и отхвърлят да носят облекла от вълна или кожа или да употребяват артикули, тествани върху животни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР