Нова тв Хаос покрай въвеждането на ограничения за пенсионерите. Много от

...
Нова тв
Хаос покрай въвеждането на ограничения за пенсионерите. Много от
Коментари Харесай

Пълен хаос в магазините заради заповедта за зелени коридори за пенсионерите

 Нова тв Хаос около въвеждането на ограничавания за пенсионерите. Много от тях не знаеха, че към този момент имат право да пазарят в магазини и аптеки единствено от 8 до 10 сутринта. И няма да бъдат допускани в други часове. Така за доста търговски обекти също се оказа мъчно да спазят новата заповед, като има и такива, които даже още не са отворили в този часови пояс.

С напрежение и недоумение стартира първият ден, в който хората на и над 65-годишна възраст имат право да пазарят в магазините и аптеките сред 8 и 10 часа сутринта. Пред доста от хипермаркетите се образуваха опашки. Оказа се и проблем фактът, че огромна част от възрастните не могат да бъдат изведени от магазините тъкмо в 10.

Заповедта излезе нощес. И доста хора не бяха разбрали, че преди 10 няма да ги пуснат в магазина, в случай че не са над 65. Единични бяха случаите на хора, основали лична стройна организация, с цел да съблюдават ограниченията.

В последна сметка пред хипермаркет в столичния квартал " Слатина " се образува скупчване на хора, които чакат да стане 10. В същото време, напрежение имаше и в магазина, осведоми Нова тв.

" Има човек, който ги стопира да влизат след 10 часа възрастните хора и надлежно младите могат да влязат, има ограничаващи табели, всичко е упоменато на входа ", изясни Антоанета Петрова, чиновник в магазин.

Неразбрали имаше и пред аптеките. Проблем за възрастните се оказа и фактът, че постоянно до 10 часа медикаментите им към момента не са доставени.  Фармацевтите намират и други проблеми в мярката.

" Вероятно ще докара до скупчване на хора тъкмо в този диапазон сред 8 и 10 часа. Знаете, че по-възрастните хора са по-чести консуматори на фармацевтични услуги и не съм уверен, че сътрудниците ще съумеят за 2 часа да обслужат толкоз хора ", счита основният секретар на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов.

Има и доста аптеки, които отварят много след 8 часа. Здравните управляващи оповестиха, че са подготвени да трансформират мярката, в случай че не сработи.

  " Очакваме да имаме усложнения и за хората в дребните обитаеми места. Има обитаемо място, където карат хляба в 10.30 часа за цялото село. Така че това ще бъде в допълнение решено и планувано по какъв начин да действаме. Ако забележим, че този час е непълен и е належащо да бъде уголемен диапазонът, той ще бъде уголемен ", безапелационен бе здравният министър проф. Костадин Ангелов

Заради идното захлаждане има подготвеност двучасовия прозорец да бъде преместен сред 14 и 16 часа следобяд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР