Нова тв Германският президент изрази подкрепа за задълбочаване на икономическите отношения

...
Нова тв
Германският президент изрази подкрепа за задълбочаване на икономическите отношения
Коментари Харесай

Германският президент: Не знам дали ще има завод на Фолксваген в България

Нова тв Германският президент изрази поддръжка за задълбочаване на икономическите връзки и повече вложения в България, само че не се ангажира с прогноза за това дали ще има цех на " Фолксваген “ у нас. На взаимна конференция с българския си сътрудник Румен Радев, Франк-Валтер Щайнмайер сподели, че страната му " има огромен интерес политическите, културните и икономическите връзки сред България и Германия да продължат и да станат още по-тесни “.

Радев пък съобщи, че с Щайнмайер са разискали вероятностите за стратегическа немска инвестиция в България. " Смятам, че сполучливото българо-германско икономическо партньорство дава задоволително съображение да имаме вяра, че България може и е подготвена и заслужава да има стратегически вложител със затворен цикъл на произвеждане “, сподели българският държавен глава.

Радев е уверил Щайнмайер, че в България съществува цялостен консенсус да предоставим най-хубавите благоприятни условия и сигурна капиталова среда за една такава инвестиция, съобщи Нова тв. Радев съобщи, че на следващия ден дружно с Щайнмайер ще посетят едно от сполучливите немски предприятия в региона на Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР