Нова твЕрдоган посочи още, че както Русия, така и Съединените

...
Нова твЕрдоган посочи още, че както Русия, така и Съединените
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще проведе операция в Северна Сирия

Нова тв

Ердоган уточни още, че както Русия, по този начин и Съединените щати са известени за интервенцията

Турция ще организира интервенция източно от река Ефрат в Северна Сирия, в регион, следен от кюрдската милиция Сили за отбрана на народа (СЗН). Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Ердоган посочи още, че както Русия, по този начин и Съединените щати са известени за интервенцията.

Ройтерс отбелязва, че Турция стартира да губи самообладание във връзка с Вашингтон, който се контракти с Анкара за установяването на зона за сигурност в Североизточна Сирия.

След като американският президент Доналд Тръмп разгласи предходната година проекти за евакуиране на американските сили от Северна Сирия, двете натовски съюзнички се споразумяха да основат зона за сигурност вътре в Сирия, по североизточната й граница с Турция, която да бъде прочистена от бойци на СЗН.

СЗН бяха главният сухопътен съдружник на Вашингтон в Сирия по време на битката против Ислямска страна, само че Турция ги вижда като терористична организация. Анкара споделя, че Съединени американски щати са блокирали процеса на определяне на зона за сигурност.

Операцията, която би представлявала третата турска интервенция в Сирия в границите на три години, беше оповестена от Ердоган по-рано тази година, само че след това бе отсрочена.
" Ние влязохме в Африн, Джараблус и Ал Баб. Сега ще влезем на изток от Ефрат ", заяви Ердоган на гала за разкриване на автомагистрала. " Ние споделихме това с Русия и Съединените щати ", добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР