Нова ТВ Едно семейство от шуменско тази есен имаше общ първи

...
Нова ТВ
Едно семейство от шуменско тази есен имаше общ първи
Коментари Харесай

Цяло семейство с общ първи учебен ден

 Нова ТВ Едно семейство от шуменско тази есен имаше общ първи образователен ден. Бащата стартира своето висше обучение, майката се върна в клас, с цел да приключи гимназия, а синът им потегли на детска градина.

Те са роми, които са решили да се опълчват на стандартите и да покажат, че образованието е верният път напред. Иван Иванов е на 27 години. Завършва ПГ по селско стопанство в Шумен преди 8 години. Планът му е бил да влезе в университет - животът обаче му сервира друго.

" Исках да запиша право в Търновския университет. Семестриалната такса обаче беше доста висока и не съумях ", показа мъжът.

След време стартира работа, среща брачната половинка си, ражда им се дете и животът им продължава в друга посока.

" Изобщо не се бях замислял, че мога да продължа да изучавам, до момента в който не научих за програмата " Млади ромски педагози ", показа Иван.

Мъжът се записва в компетентност " Предучилищна и начална учебна педагогика " в Шуменския университет. Сега работи по план в учебното заведение в родното си село Ивански като учебен посредник. Срещата с университета е по едно и също време плащеша, само че и приятна.

" Почувствах се доста дребен в тази огромна постройка. Трудно ми беше да се ориентирам коя зала къде е. Курсът ме одобри добре ", описа още мъжът.

Иван се надява, че повече хора от неговата общественост ще последват образеца му и ще учат. Съпругата му Виляна е на 20 години. Има приключен 8 клас в родната Върбица. Семейството й упорства да учи, само че своенравната тийнейджърка взема друго решение.

" Не ми се учеше и не ми се струваш толкоз значимо образованието. Но, откакто се омъжих, се замислих, че е време и аз да изучавам ", показа тя.

И след спиране от 5 години Виляна още веднъж влиза в час. Тя към този момент следва фантазията си. В момента е асистент педагог  в детската градина в Ивански.

Иван ще е първият висшист в фамилията си, до момента в който Виляна ще бъде първата от своя жанр, която ще има приблизително обучение, допълват описа си от " Нова ТВ ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР