Нова тв Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище

...
Нова тв
Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище
Коментари Харесай

Българка управлявала един от самолетите, успели да кацнат на Хийтроу по време на страшна буря

 Нова тв Един от самолетите, които се приземиха сполучливо на летище " Хийтроу " в Лондон, макар жестоката стихия, беше ръководен от българка и екипажа й. Командир Райна Косева има над 8 000 летателни часа зад тила си. Освен това е майка на три деца.

Приземяването на аероплан при мощен вятър наподобява ужасно даже в профил. Но пълководец Райна Косева е невъзмутима. Защото самолетите и водачите се подчиняват на правила.

" И в нашата специалност несъмнено не се правят  опити. Всичко е по правила и ние ги съблюдаваме. Това ни е работата. Полетите се извършват от разнообразни видове самолети и всеки вид аероплан си има своите ограничавания. Най-вероятно тези, които са си отменили полетите, техните самолети не са разрешавали приземяване в такива условия ", показа пред Нова телевизия пълководец Косева.

Заради насрещния вятър полетът е траял с към 30 минути повече от нормалното. " На летище " Хийтроу " времето беше неприятно за пасажерите, защото имаше вятър. Имаше дъжд, имаше турбуленция по захода, която е доста неприятна. Тя е безусловно безвредна като събитие, както ще ви каже всеки един водач, единствено че е извънредно некомфортна за пасажерите ", добави тя.

Пилотите не усещат турбуленция, тъй като, от една страна, са привикнали, а от друга, са тренирани. " Ние упражняваме на всеки шест месеца. Всички водачи вървят на тренажори, където упражняват всевъзможни обстановки – от пожари, отводи на мотори, мощни ветрове, турбуленции ", споделя още пълководец Косева.

Тя е майка на три деца - близнаците Ивайло и Мария, и огромната й щерка Даниела. " Най-много обичам да си изкарвам времето с децата и, общо взето, вършим всичко дружно – караме ски, колела, катерим се по планините, скачаме с парашути, бънджита ", споделя още дамата – водач.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР