Нова тв До 4 пъти по-скъпа може да стане застраховката Гражданска

...
Нова тв
До 4 пъти по-скъпа може да стане застраховката Гражданска
Коментари Харесай

Експерти за поскъпването на Гражданската с 400%: Целта е да се подобри безопасността на движението

 Нова тв До 4 пъти по-скъпа може да стане застраховката " Гражданска отговорност " с новата система " Бонус- малус ". Законопроектът беше показан за публично разискване. Цената на застраховката ще се дефинира от нарушавания в 7 категории, а водачите ще бъдат разделяни в няколко класа. В взаимозависимост от класа, в който попадне лидерът, отстъпката му може да е сред 23-25%. Съответно оскъпяването да доближи 400%.

" Този план е същият като предходния, само че с някои усъвършенствания. Целта е да се усъвършенства сигурността на придвижването по пътищата ", съобщи застрахователният специалист Цветанка Крумова пред Нова тв.

" 400%  е доста, само че не е наложително. Това е като с санкциите. Били доста огромни. Ами кой те кара да нарушаваш разпоредбите? Никой не те кара ", съобщи Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.  

" В момента никой не може да каже какъв ще е резултатът от тази система, тъй като тя се базира на нарушаванията на пътищата, а не на застрахователната статистика. Доброто нещо е, че ще се даде един рестарт на застраховката " Гражданска отговорност ".

" Всяко едно нарушаване е евентуално ПТП ", добави Георгиев.

Според специалистите към момента не може да се каже какъв ще е резултатът от измененията. Крумова означи още, че един от главните моменти, които се разясняват сега е задължението всеки един притежател да заявява всички водачи на автомобила.

" Ако имате един притежател с избран брой точки " Бонус-малус " и различен лидер се взима поради най-лошият водач ", изясни Крумова.

Така водач с най-вече нарушавания в фамилията ще оскъпи застраховката.

" Автомобилът също има отношение в системата на сигурността ", сподели Красимир Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР