Нова тв Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр.

...
Нова тв
Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр.
Коментари Харесай

Уволниха шефа на МБАЛ Пазарджик по нареждане на Бойко Борисов

 Нова тв Директорът на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в гр. Пазарджик доктор Васил Вълчев е освободен по предписание на министър-председателя Бойко Борисов. Още през миналата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за привикване на Общо заседание на лечебното заведение, с цел да бъде осъществена смяната в ръководството на болничното заведение.

До избора на нов шеф в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен пълномощник.

Здравният министър е изискал от НЕЛК да направи инспекция на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

По предписание на министъра на опазването на здравето Изпълнителна организация " Медицински контрол “ от през днешния ден стартира цялостна инспекция на лечебното заведение в гр. Пазарджик.

През септември следствие на журналиста Васил Иванов разкри скандални нередности в държавната болница в Пазарджик. Там, до момента в който сестрите стачкуват поради ниски заплати, един кардиолог получава 57 000 лв. месечна заплата. Получени са сигнали и за други съществени нарушавания.

Става дума за подправени ТЕЛК решения, за които шефът Васил Вълчев получава сигнали от години, само че не подхваща нищо. ТЕЛК-овете за цялата област се издават от две комисии. И двете са към държавната болница в Пазарджик и са на послушание на шефа Вълчев, както и лекарите в тях. Оказва се, че ръководителите и на двете комисии са с увреждания и са получили ТЕЛК решения от личните си комисии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР