Нова твДеси и Иван 5 години по-късноДва дни след оставката

...
Нова твДеси и Иван 5 години по-късноДва дни след оставката
Коментари Харесай

Полицаят и плачещото момиче – историята на една снимка

Нова тв

Деси и Иван 5 години по-късно

Два дни след оставката на Валери Симеонов и на фона на следващия митинг на майките на деца с увреждания Мария Йотова и Нова тв ни връщат към друга вълна на неодобрение. Тази против назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС и държавното управление на Пламен Орешарски. Демонстрациите продължиха над 400 дни.

Една фотография се трансформира в знак на митинга . За някои тя бе операция. На нея 15-годишната Деси бе прегърнала служител на реда. Досега говореше единствено тя. За първи път пред Мария Йотова проговори и служителят на реда Иван.



„ Докато не бях на митинга като служител на реда, бях там като протестиращ. Вътреличностният спор беше доста сериозен. Постоянно се питаш дали си с верните пешки. Никога не съм крил от сътрудниците си, че стачкувам ”, споделя той.

„ Съзрях Деси и ми стана толкоз благо за това дете. Опитах се да я успокоя и й споделих, че тези хора, които слагат българи против българи, няма да съумяват дълго да го вършат ”, описа Иван.

„ През каската видях, че му се насълзяват очите и ми сподели – умерено, всичко ще бъде наред. В този миг се разплаках ”, споделя Деси.

На идващия ден двамата схващат за фотографията, която обикаля обществените мрежи. Тя даже взе участие във филм с Мерил Стрийп. Двамата се срещат две години по-късно и 5 години по-късно те са към момента другари. Снимката трансформира и двамата.



Какво си спомнят за митингите от 2013 година Иван и Деси и с какво се занимават през днешния ден – гледайте във видеото на Нова тв.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР