Нова твБорисов е благодарил на Меркел за съдействието на германските

...
Нова твБорисов е благодарил на Меркел за съдействието на германските
Коментари Харесай

Борисов за убийството в Русе: Получих по едно голямо извинение от всички в ЕНП

Нова тв

Борисов е благодарил на Меркел за съдействието на немските управляващи за следствието и залавянето на обвинения

Получих едно огромно опрощение от всички поред в Европейската национална партия за това, че прибързаха с мненията си за убийството на Виктория Маринова. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където е на срещата на върха на Европейския съюз.

Борисов е благодарил на немския канцлер Ангела Меркел за съдействието на немските управляващи в хода на следствието и залавянето на обвинения.



Борисов се беше заканил да не поддържа председателя на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер, който е кандидат за идващ ръководител на Европейска комисия. Борисов не взе позиция и сподели, че ще реши сред него и неговия конкурент – някогашният финландски министър председател Александър Стуб.

В Брюксел европейските водачи ще дадат „ зелена светлина ” за изработването на нов механизъм за налагането на режим на наказания на хора, компании и страни, които са направили химическа или кибер офанзива. По този мотив разяснява и намекът на Цветан Цветанов, че България може да експулсира съветски дипломати поради случая „ Скрипал ”.

„ Факт е, че има влизане в България на разнообразни хора, следени от евроатлантическите служби и работим в цялостна съгласуваност с евроатлантическите служби ”, съобщи Борисов. „ Това, че работим интензивно и точно с нашите евроатлантически сътрудници и служби, и когато има сходни действия, осъществени с разобличавания и кибер офанзиви, и сходни дейности, доста деликатно ги следим. Няколко пъти на Министерския съвет и съществени министерства преди европпредседателството хакерските атаки бяха ужасни. Един петък, с цел да не заразят цялата система, ги накарах да изключат машините от контактите, с цел да предотвратим подобен набег ”, добави Борисов.

В Брюксел европейските водачи разискват и Brexit.

„ Изключително значимо за българските жители, които живеят във Англия, както и за британските жители в България, да намерим допустимо най-хубавият излаз за всички ”, съобщи Борисов. 

Според него за разлъка без договорка няма по какъв начин да се подготвим

„ Изключително значимо за българските жители, които живеят във Англия, както и за британските жители в България, да намерим допустимо най-хубавият излаз за всички ”. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където довечера ще има основна среща на върха по тематиката.

„ Емоцията е мощна, англичаните си потеглиха не ние, само че това е техният избор. Не бива да се подвеждаме по страстите, тъй като по-късно ще страдат хиляди, хиляди хора, а и сигурно ще се отрази на финансите, стопанската система, на всичко в Европа ”, съобщи Борисов пред публицисти.

„ Аз съм прочувствен човек, само че когато взимам значими решения, съм доста невъзмутим, изключително по линия на сигурността ”.

По линия на службите ще упорствам по никакъв метод да не се промени координацията и работата сред европейските и британските служби ”, съобщи още Борисов.

Според него за Brexit без договорка няма по какъв начин да се подготвим.

„ Това е неприятният вид, ще бъде като икономическата рецесия – каквото и да се готвиш, няма по какъв начин да се подготвиш за сходно нещо ”, разяснява още Борисов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР