Нова тв Aвстралиецът Джок Полфрийман може да напуска България. Това реши

...
Нова тв
Aвстралиецът Джок Полфрийман може да напуска България. Това реши
Коментари Харесай

Съдът реши: Полфрийман може да напуска България

 Нова тв Aвстралиецът Джок Полфрийман може да напуща България. Това реши нощес Софийският административен съд, който отмени  нaлoжeнaтa oт диpeĸция " Mигpaция " нa MBP пpeз 2011 година зaбpaнa.

Австралиецът бе наказан за убийството на студента Андрей Монов, само че бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на цялостното наказване.

Мотивите на съда са, че е невероятно Полфрийман да има три насилствени ограничения, откакто е освободен предварително от пандиза. При това две от тях - за експлусиране и възбрана да влиза у нас - взаимно се изключват. Тя изяснява, че австралиецът няма персонални документи до момента в който чака решение по друго дело. Затова нямало потребност от възбраната за овакантяване и влизане у нас. 

През октомври предходната Полфрийман бе пуснат и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци против задължението да се явява ежеседмично в районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в София, до момента в който възбраната му за овакантяване на страната не отпадне.

Рeшeниeтo нe e oĸoнчaтeлнo, нo aĸo Bърховният административен съд гo пoтвъpди, ycлoвнo пpeдcpoчнo ocвoбoдeният aвcтpaлиeц вce пaĸ ще получи пpaвo нa избop ĸъдe дa пpeбивaвa. 

Полфрийман към този момент има публикуван паспорт от управляващите в родината си, само че те ще му го връчат чак откакто приключат всички съдопроизводствени дейности у нас. 

Бившият основен прокурор Сотир Цацаров внесе искане да бъде върнато за ново изговаряне делото за предварителното освобождение на Полфрийман.  

Джок Полфрийман е освободен условно предварително от противозаконен състав на Апелативен съд София като за двама от съдиите са съществували безспорни учредения за отказ. Той е наказан за тежко закононарушение срещу личността, липсват безапелационни доказателства за поправянето му при изтърпяване на наказването " отнемане от независимост " в пандиза в София и не е изплатил даже минимална част от компенсацията, присъдено на потърпевшите. Това гласят част от претекстовете на настояването на Цацаров. 

След условното освобождение на австралиеца Вътрешна македонска революционна организация пък изиска закриване на Българския хелзински комитет, тъй като организацията прави " неприемлива интервенция в правосъдната система на България ". БХК даде позитивната характерност за Джок преди да бъде освободен от Апелативния съд. 

Все още основният прокурор тогава Цацаров обаче съобщи, че това е най-тежката допустима глоба за неправителствена организация и е допустимо единствено в случай че са налице данни за финансиране и подкрепяне на тероризъм или организацията прави активност, която опонира на конституцията и на законите и положителните нрави.  

Самият Джок Полфрийман пък взе присъединяване в няколко начинания, самият той е ръководител на затворническа организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР