Нова твСмисълът на промяната цели да спре тази лудост, която

...
Нова твСмисълът на промяната цели да спре тази лудост, която
Коментари Харесай

Без частни лотарии: Какво следва след промените в закона за хазарта

Нова тв

„ Смисълът на смяната цели да спре тази полуда, която сега се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си. Сумите, които се харчат за лотария единствено за 2018 година са били милиард и 200 млн. ”. Това съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова по отношение на измененията в Закона за хазарта, които станаха факт през вчерашния ден.



„ В текстовете, които приехме, слагаме ограничавания Българският състезателен тотализатор да прави тази активност само и единствено в лични или наети обекти, които да бъдат обособени. Всичко това ще ограничи дистрибуцията на талони да се прави от безусловно всеки продавач ”, сподели още тя.

Запитана дали да вземем за пример огромен магазин може да обособи ъгъл, в който да се продават лотарийни билети, Стоянова отговори: „ Няма никакъв проблем тотото да си направи пункт там. Както има на други места такива пунктове, по този начин те могат да решат да разширят мрежата си и на тези места, само че е ясно, че това ще бъде самостоятелен тото пункт ”.

„ Хазартът е неразрешен в доста малко страни по света. Т.нар. „ мек
хазарт ”, какъвто е въпросната лотария, постоянно и на всички места се употребява за спонсориране на спорта. В случая, Спортният тотализатор, откакто получи залозите и изплати облагите и разноските, цялата друга облага отива в Министерството на младежта и спорта, а част от нея и във фонд „ Култура ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР