Нова ТВ се опитва да продаде зад граница своята най-прясна

...
Нова ТВ се опитва да продаде зад граница своята най-прясна
Коментари Харесай

Нова ТВ продава полицейски сериал в чужбина

Нова ТВ се пробва да продаде зад граница своята най-прясна продукция – полицейския сериал „ Отдел Издирване”. Криминалето върви всеки петък, а в него са работили едни от най-успешните български артисти, отпред с Юлиан Вергов. Поканена е и хърватската звезда Ива Михалич, която играе във филм на НВО. Част от сериала е сниман в Хърватия и точно там се чака да пробие, откакто се завърти у нас.

Юлиан Вергов се е учил да стреля особено за основната си роля в „ Отдел Издирване”, описа самият той по време на виртуална среща с публицисти. Понеже героят му – Камен Петков, е основен контрольор и началник на отдела, се наложило да усвои всички наложителни умения за един служител на реда, в това число да стреля. „ Очевидно някои хора са се забавлявали и са желали да си пуцат. На мен ми беше обезпокоеното, тъй като желаех да си свърша работата. Много държахме да упражняваме, с цел да не се излагаме на терен”, описа Вергов. С едно обаче не съумял да се оправи – „ Не мога да служа си с белезници. Няма нито един кадър, в който Камен поставя белезници, тъй като не служа си с тях”, безапелационен бе артистът.

Другият служител на реда в групата – Христо Петков, имал същия проблем. „ След първия епизод отхвърлих да нося белезници. Единствено Елена Телбис умее да борави с тях. Тя ми е партньорка, в нашия екип тя поставя белезниците, а аз стрелям”, описа артистът, станал обичан на доста фенове с ролята на килъра от сериала „ Дяволското гърло”. Ани Пападопулу пък, която е в основната женска роля, се оплака, че не са ѝ разрешили да стреля толкоз, колкото ѝ се желало. Затова пък режисьорът Димитър Димитров я задължил да носи револвер и белезници от самото начало, до момента в който е на работа. И ѝ забранил да носи дамска чанта. „ Няма място за пудра и червило в живота на една полицайка”, уверен е Димитров.
За фотосите на всеки епизод са отделени по 4 работни дни, което е доста малко време за една уважаваща себе си продукция, само че с помощта на положителните артисти се оказало задоволително. Проблемът бил, че същите тези артисти за малко да умрат от мраз по време на работа. Уцелили доста леден интервал и, до момента в който снимачният екип се навличал като за Северния полюс, звездите били с тънки униформи, както се изисква по сюжет. Макар да имали печки, в които да се топлят в почивките, на няколко пъти по време на срещата с медиите загатнаха студа, който са брали на терен. Затова пък финалът на фотосите бил маркиран с пътешестване до Хърватия, което си е същински разкош в интервал на пандемия. Местната звезда Ива Михалич играе в Националния спектакъл на страната и сътрудниците ѝ организирали същинско ВИП посрещане на бг екипа. Заради хърватското наличия в продукцията няма да е изненада, в случай че в околните месеци „ Отдел Издирване” отпътува и за Загреб.

За снимачна площадка на сериала са избирани мрачни места, които да илюстрират „ мрака в душите на героите”, изясни режисьорът. Зад продукцията стоят главната част от хората, на които родният фен дължи сериалите „ Дяволското гърло” и „ Под прикритие”. Идеята е на сценариста и на консултанта на „ Гърлото” – Александър Чобанов и Росен Йорданов, режисьори са Димитър Димитров от смолянския сериал и Виктор Божинов от „ Под прикритие”, повтарят се и някои от актьорите – преди всичко Христо Петков, който взе участие и в двете продукции. Автор на музиката е Максим Ешкенази, който е работил с хората на Владимир Ампов-Графа, писа " Уикенд ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР