Нова тв съкрати водещата на Събуди се Мирослава Иванова, журналистките

...
Нова тв съкрати водещата на Събуди се Мирослава Иванова, журналистките
Коментари Харесай

Нова тв съкрати оставените в престой знакови журналисти

Нова тв редуцира водещата на " Събуди се " Мирослава Иванова, журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики в предаването, както и репортера Живко Константинов.

Това удостовери пред Mediapool директорката на " Информация " в Нова тв Ива Стоянова. Тя уточни, че са съкратени общо към 60 индивида от разнообразни отдели
“Съкратена и безработна съм”, сподели по-рано Мирослава Иванова пред " Свободна Европа ", а Живко Константинов заяви във Facebook, че към този момент не е част от екипа на малкия екран.

През април те, както и продуцентката на " Събуди се " Станимира Иванова, бяха оставени в " престой " от управлението на малкия екран, което се възползва от тази опция в изключителното законодателство поради ковид. Промени в Кодекса на труда разрешиха работодателят да може " със заповед да прекрати работата на предприятието, на част от предприятието или на обособени служащи и чиновници за целия интервал (на изключителното състояние - бел. ред.) или за част от него до анулацията на изключителното състояние ". Тогава от управлението на малкия екран обясниха, че точно това е сталано с петимата, а директорката на " Информация " в Нова тв Ива Стоянова разгласи, че след " престоя " " ще забележим какви варианти ще имаме по-нататък след рецесията ".

Явно обаче варианти не е имало и публицистите са били съкратени. Сред обясненията, които са получили, е било и това, че малкия екран би трябвало да направи съкращения поради рецесията с ковид.

" Над 60 индивида от разнообразни отдели съкратихме. Ситуацията допуска стесняване на бюджети, това е мениджърско решение, което няма какво да разясня ", сподели Стоянова пред Mediapool във връзка съкратените публицисти. Предложенията от кого " можем да се лишим " се правели от шефовете на съответните отдели, а задачата била да се свият разноски, само че да не се понижават заплати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР