Нова твРеализирали сме мобилна апликация, с която гражданите да информират

...
Нова твРеализирали сме мобилна апликация, с която гражданите да информират
Коментари Харесай

Следят здравния ни статус с мобилно приложение

Нова тв

„ Реализирали сме мобилна апликация, с която жителите да осведомят за настоящото си зравословно положение.

В рамките на 10 дни изградихме централен указател, който да събира информацията и да я изпраща на всички държавни органи, като в първите 48 ч. реализирахме регистъра на всички карантинирани и болни хора “. Това съобщи Ивайло Филипов от " Информационно обслужване " по време на показване на Националната осведомителна система за битка с COVID-19 в Министерския съвет.



„ Предивидени са в системата и голям брой интеракции с РЗИ-тата, с персоналните лекари,, с общините, с пожарната, с полицията и с Гранична полиция. Доброволците също са включени. Целта е да може информация, която е въведена един път да се употребява от всички звена, на които е нужна “, сподели още той.

На представянето присъстват премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски и представители на „ Информационно обслужване “. 

Целта на приложението е информацията, въведена един път, да се употребява от всяка конструкция и да не се губи време. Информацията се трансферира към аналитичната част, употребява се програмен продукт за разбори, той се употребява в Южна Корея, Китай и Италия, Сингапур, Тайван. Гражданите могат да употребяват мобилна апликация, по която да получават информация за медицинския си статус и страната да прави превантивни дейности.

" Има визуализация през географски карти, тъй че задоволително информация да се разгласява обществено, жителите да виждат личния си принос и всеки ден да се вижда информация за карантинирани, болни, оздравели, смъртни случаи да бъде презентирана в интернет ", добави още Филипов. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР