Нова тв Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е

...
Нова тв
Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е
Коментари Харесай

Стефан Янев във Варна: Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична

 Нова тв " Идеята служебното държавно управление да остане с непрекъснат мандат е екзотична, тъй като това нещо би трябвало да мине в Народното събрание. Преди да се стигне до него допускам, че би трябвало да се мине през едни доста съществени договаряния, които на първо място ще бъдат за коалиция, която да предложи нещо сходно ".

Това съобщи служебният министър председател във Варна, където ще участва на Националното военноморско обучение с интернационално присъединяване " Бриз 2021 “, заяви Нова тв. 

" Служебният кабинет е формиран от експерти, които не са партийно свързани. Служебният кабинет е надпартиен. На тези хора не може да им се каже " отидете и свършете нещо ". Не желая да го разясня, тъй като това визира свободната воля на всеки един от настоящия състав на кабинета ", добави той.

Запитан за коментар по отношение на оттеглената номинацията на за министър председател, Янев съобщи: " Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. В последна сметка тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в идващите дни. Новоизбраните партии задоволително добре осъзнават отговорността към българските граждани и мисля, че ще има градивен разговор. Нека ги оставим да работят на мира и да не даваме в профил предписания какво и по какъв начин би трябвало да се случи – те знаят най-добре ".

На въпрос дали би приел още веднъж да е министър председател на второ служебно държавно управление, той отговори: " Това е една доста далечна и съвсем невероятно догадка, тъй че дано не обсъждаме нещо, за което няма предложение ".

Относно случая със починалия водач край Шабла, разяснява: " Нека не спекулираме по тази тематика. Следствените мероприятия не престават, не е изключително потребно да се разяснява в елементи на този стадий. Нека дадем на проверяващите време, с цел да си свършат работата ". И добави: " Нека не избързваме с изводите, както и да слагаме етикети и да търсим кой какво е направил или не е направил. Няма потребност да разясняваме следствието, което не е завършило в своята целокупност ".

Повече вижте във видеото!

 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Видео: Нова ТВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР