Нова туристическа карта популяризира съкровищницата на Пловдив сред туристите, които

...
Нова туристическа карта популяризира съкровищницата на Пловдив сред туристите, които
Коментари Харесай

Нова авторска карта навигира туристите в Пловдив

Нова туристическа карта разпространява съкровищницата на Пловдив измежду туристите, които посещават града. Тя ще се предлага в туристическите осведомителни центрове под тепетата и е единствено първата стъпка за смяната, заложена в годишната стратегия на туризма.

„ Предстои да подменим таблата с карти, които са ситуирани на разнообразни места в града. Те няма да съставляват унифицираната карта, както е в този момент, а ще показват местоположението на екскурзианта сега и най-близките забележителности, които може да посети. Тоест картата на гарата ще бъде друга от тази пред Дома на културата, да вземем за пример ", описа за PlovdivTime.bg Юлиана Йорданова, началник отдел „ Маркетинг и реклама " в Общинския институт „ Старинен Пловдив ".

Става дума за авторска карта, картографски разчертана, която ще насочва екскурзианта какво има наоколо към него в границите на 15 минути. Има вид на нея да бъдат нанесени и туристическите линии.

Водят се и договаряния с екипа на общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ", тъй като и те са в процедура да сменят картите на спирките. Идеята е всички такива карти да бъдат унифицирани и по този начин да се сътвори възприятие за комфорт и известност измежду туристите. Предстои отпечатването и на нова имиджова листовка на града.

Екипът отпред с Йорданова работи по основаването на методика, която ще дава опция за кандидатстване на разнообразни събития, съсредоточени върху увеличението на туристите в Пловдив. То ще става на планов принцип и ще бъде въведено от 2021 година

„ Тези събития ще бъдат разнообразни от Културния календар на Пловдив и ще имат за цел да обогатят туристическия ", описа още Йорданова. Идеята е всяка година фокусът да се трансформира и по този начин да се ускорява ползата към града с нови прояви, които не са амортизирани и ще бъдат любопитни за гостите на Пловдив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР