Нова центристка и анти-Брекзит политическа партия Обновление (Renew) се роди

...
Нова центристка и анти-Брекзит политическа партия Обновление (Renew) се роди
Коментари Харесай

Нова британска анти-Брекзит партия се появи във Великобритания

Нова центристка и анти-Брекзит политическа партия " Обновление " (Renew) се роди през вчерашния ден във Англия, въодушевена от " Република, напред! " (En Marche) на френския президент Еманюел Макрон.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Matt Dunham
Новата групировка обявява упоритостта да спре Брекзит и да вдъхне съживи центъра в английската политика, възползвайки се от публичното мнение, което съгласно оценката й е малко по-благосклонно към оставането в Европейски Съюз.

" Апетитът за нова партия е грамаден ", съобщи на конференция Джеймс Кларк, един от тримата водачи на " Обновление ".

И ръководещата Консервативна партия, и лейбъристката съпротива дадоха обещание да зачитат резултата от референдума от 23 юни 2016 година, който с 52 на 100 от гласовете реши Англия да напусне Европейски Съюз.

Третата английска групировка, еврофилите Либерал-демократи, не съумя да се възползва от настроенията срещу Брекзит измежду част от популацията.

" Обновление " желае да бъде " платформа за хората, които се считат за политически необвързани и се усещат подценени ", добави Кларк. Партията е въодушевена непосредствено от " Република, напред! ", учредена от Еманюел Макрон.

Тя е получила неофициални препоръки от придвижването, пласирано в центъра на френската " политическа шахматна дъска ", учредено през април 2016 година Малко повече от година по-късно това придвижване стана огромният победител на парламентарните избори след избирането на водача му за президент.

" Няма официална връзка сред " Обновление " и " Република, напред! ", само че това, което се опитваме да осъществяваме, не е толкоз надалеч от това, което Макрон реализира във Франция ", изясни Кларк пред Агенция Франс Прес.

" Г-н Макрон сподели, че е допустимо за малко време да се направи нещо извънредно ", добави той.
" Бихме желали да ни възприемат като разнообразни от обичайните политически партии. Нито лява, нито дясна, " Обновление " желае да пусне корени в празната ниша в центъра на английската политика ", продължи Кларк.

Партията твърди, че към този момент може да издигне над 300 претенденти на идващите парламентарни избори, планувани за 2022 година, които обаче може да се състоят и по-рано заради слабостта на консервативния министър председател Тереза Мей, чието държавно управление е разединено.

Партията планува 650 претенденти, излезли от гражданското общество, за всеки изборен регион в страната.
" Многобройни претенденти са подготвени да се самофинансират. Ние имаме напълно скромни доходи, изващи от шепа донори ", съобщи Кларк.
З

а да формулира програмата си, " Обновление " инициира през февруари огромна акция " от врата на врата ", с цел да изследва публичното мнение на терен.

" Обновление " е учредена от някогашния финансист Крис Коглан преди общите избори през юни 2017 година, на които той се яви като самостоятелен претендент в Южен Лондон, с анти-Брекзит стратегия. Той се класира четвърти с 1234 гласа.

Тя е една от проевропейските начинания, появили се в последно време в Обединеното кралство, които намират опора в несигурностите на Брекзит и имат за цел да се опитат да спрат процеса на излизане от европейското лоно, който би трябвало да се осъществя на 29 март 2019 година

От последните избори насам изследванията на публичното мнение демонстрират възходяща поддръжка за оставане в Европейски Съюз, без обаче да записват коренен поврат.

В началото на февруари придвижванията анти-Брекзит лансираха обща платформа Grassroots Coordinating Group, с цел да координират напъните си да повлияят на договарянията с Брюксел и даже да се опитат да реализират нов избор. Тези разнородни организации съставляват общо към 500 000 души и редица депутати.

Андрю Адонис, лейбърист, член на Камарата на лордовете, стартира лична акция дружно с група младежи, искащи да спрат Брекзит по либерален път - " Нашето бъдеще, нашият избор " (Our Future Our Choice), а проевропейската организация " Най-доброто за Британия " (Best for Britain) получи подаяние от към 500 000 паунда (564 000 евро) от американския милиардер Джордж Сорос.

" Обновление " декларира, че желае да нападна аргументите, които са подтикнали гласоподавателите да гласоподават за Брекзит, и по-конкретно " дълбокото неодобрение от неравенствата ".

Партията има намерение да се застъпи за повишение на минималната заплата, възстановяване на инфраструктурата отвън Лондон и градежа на повече налични жилища, а също по този начин желае " да изследва най-хубавите способи за ръководство на имиграцията " - една от главните тематики на акцията про-Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР