Нова транспортна схема и промени в движението на градския транспорт

...
Нова транспортна схема и промени в движението на градския транспорт
Коментари Харесай

Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София от октомври

Нова транспортна скица и промени в придвижването на градския превоз гласоподаваха тази седмица общинските съветници в София. Според изпълнителния шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев " това е част от по-доброто обслужване, повече километри, по-бързия метод да пътуваме с градския превоз в столицата ".

В предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Дилчев акцентира, че за него е значимо да се увеличи качеството на обслужването на северните региони - Подгумер и Войняговци, и по тази причина се възвръща ситуацията отпреди 15-ина години, когато автобусните линии са били две.

 Без нощен градски превоз в София до края на годината, закриват линия 306 Виж още

Има смяна в организацията на придвижване на тролейбусите . Тролей №5 не се разрежда, в противен случай - пуска се в допълнение още една кола през почивните дни. Създава се нова линия №3, която ще дублира тролей №5 от Пета градска болница до болница " Света Ана ".

Нововъведение има и при линиите за Витоша - за първи път тази зима ще има три курса през делничните дни до Морените и Златните мостове.

" За пръв път през тази зима софиянци ще могат да се радват на планината и през работен ден . През цялото лято курсовете до Витоша бяха увеличени. Надявам се това да е услуга, която да се употребява от ден на ден и повече ", показа Димитър Дилчев.

Промени има и в маршрута на рейс №90 - с малко отклоняване той ще доближава до новата метростанция " Хаджи Димитър ".

Дилчев означи, че поради пандемията пасажерите в градския превоз са намалели.

Тези с коли пък, които паркират погрешно, от втората половина на октомври могат да бъдат санкционирани с неприсъствени фишове.

" Системата е подготвена, сега образоваме хора за налагане на неприсъствени фишове за погрешно паркиране. В близкия месец всички, които паркират погрешно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което значи, че са санкционирани. Тази система ще проработи през втората половина на октомври. Надяваме се с това да дисциплинираме проблематичните елементи на София във връзка с паркирането ", сподели Дилчев. Той добави, че тези фишове ще са необжалваеми. Те ще се потвърждават от чиновниците на ЦГМ със снимков материал. Дилчев уточни, че новите фишове ще бъдат лепени от чиновници на ЦГМ. Те ще важат за цялата територия на София, освен за сините и зелените зони.

" Човекът, който е паркирал погрешно, ще си получи фиша и по пощата на непрекъснатия адрес . Целта е с по-малко хора да можем да глобяваме повече пътни транспортни средства и да можем да покрием по-големи терени от столицата и по този начин местата в другите квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да стартират последователно да се почистват. Парите от санкциите отиват в сметката на Столична община, а не в ЦГМ. Идеята ни не е да събираме пари, а да освободим тротоарите и местата за пешеходците ", добави той.

В края на годината би трябвало да проработи и новата билет система в градския превоз, като поетапно към нея ще бъдат надградени още доста услуги.

" Хората към този момент ще могат да заредят транспортния си документ през интернет , през мобилно приложение, ще могат да заплатят пътешестване единствено с допиране на безконтактна кредитна или дебитна карта, както и ще даде опция за въвеждане на нови транспортни документи за време и разстояние. Така пътуването в София ще стане по-удобно, уповавам се - и по-евтино за столичани ", сподели шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР