Нова трагедия сполетя Мадагаскар: островната държава, в която цари страшен

...
Нова трагедия сполетя Мадагаскар: островната държава, в която цари страшен
Коментари Харесай

Нова трагедия в Мадагаскар: жертви и тежки опустошения


Нова покруса сполетя Мадагаскар: островната страна, в която царува заплашителен апетит, бе връхлетяна от циклона Батсирай. Мощната стихия остави след себе си жертви и разрушения, цели обитаеми места са под вода.

След мощната стихия

Мощният циклон Батсирай е провокирал на остров Мадагаскар доста по-сериозни разрушения, в сравнение с се смяташе в началото. Според последните данни на управляващите бурята е умъртвила минимум 20 души, хиляди къщи и постройки са под вода или изцяло разрушени, повече от 55 000 души са останали без покрив над главата си. От фотоси, които демонстрират от птичи взор югозападната част на острова, се вижда, че цели обитаеми места са под вода.

Циклонът удари най-много източните и южните елементи на островната страна, а филантропичните организации се притесняват от трайни разрушения, защото хората там още страдат от последствията от предходната мощна стихия, връхлетяла района.

Разрушения след мощния циклон
Редакцията предлага
По данни на УНИЦЕФ проливните дъждове са опустошили оризовите полета навътре в страната. А това значи, че рецесията с глада ще се изостри още повече.

Циклонът Батсирай доближи островната страна със междинна скорост напразно от 165 километра в час, като на моменти силата е достигала 235 километра в час. Южната част на Африка се намира сега в сезона на циклоните, който до април може да донесе още мощни стихии. Само преди броени дни Мадагаскар, Мозамбик, Малави, Зимбабве и Замбия бяха ударени от тропическата стихия Ана, която също провокира тежки разрушения. В Мадагаскар бурята Ана умъртви 58 души.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР