Нова теория, лансирана от американски учени, разкрива невероятен факт: че

...
Нова теория, лансирана от американски учени, разкрива невероятен факт: че
Коментари Харесай

Прадедите ни не са яли месо?

Нова доктрина, стартирана от американски учени, разкрива необикновен факт: че античните хора са били тотални вегетарианци. Всеобщата вегетарианска ера е траяла до падението на човечеството тъкмо преди потопа.

Според антрополозите хората са престанали да се хранят с растения и са почнали да ядат месо от времето на последния ледников интервал. Тогава нормалното им меню, което се състояло от плодове, зеленчуци и ядки, станало недостъпно.

 антична кухня

Затова античните трябвало да ядат месо в устрема си да оцелеят. Като цяло те били вегетарианци, стигали до ястие на месо единствено когато зелената храна и ядките били изцяло изчезнали.

Смята се за съвсем потвърдено, че систематичното ястие на месо е стартирало от канибализъм, и едвам по-късно се е популяризирало и върху скотски типове. Навикът да се яде месо се е е запазил и след края на ледниковия интервал.

През последните години известни експерти от целия свят са стигнали до извода, че с цел да остане здрав, човек не би трябвало да яде месо. Дори назад – диетата на хищниците, която съдържа месо, може да навреди на индивида.

Според някои историци ловът е бил фиктивен, когато климатичните промени са унищожили източниците на храна в северните региони по време на ледниковия интервал. Но от позиция на еволюцията това не се е случило прекомерно от дълго време, по тази причина телата ни към момента са вегетариански.

 еволюция

Древните гърци и египтяните са считали плодовете за съществена част от менюто си. Жреците в Древен Египет не докосвали месо. Великите гръчки философи Платон " > Платон, Сократ и Питагор интензивно защитавали вегетарианството.

Плутарх написа в трактата си „ За яденето на месо ” следното: „ Искам да задам въпрос, при какви условия и в какво душевно положение човек за пръв път е решил да опита усета на кръвта, да протегне устни към трупната плът и да украси масата си с мъртви тела? ”

Вегетарианството е било публикувано измежду цивилизацията на инките. Даосите от Древен Китай също не вкусвали месо. Има исторически доказателства, че множеството антични хора не са и опитвали месо.

Племената, които ядяли най-вече месо, били огромна необичайност. Дори ескимосите се хранят освен с месо и риба, а с 24 типове растения. Изчислено е, че в днешно време човек яде повече месо, в сравнение с в който и да е исторически интервал.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР