Нова тенденция, насърчава пиенето на вода с течен хлорофил. Добавете

...
Нова тенденция, насърчава пиенето на вода с течен хлорофил. Добавете
Коментари Харесай

Течен хлорофил (хлорофилин): Какво трябва да знаете

Нова наклонност, предизвиква пиенето на вода с течен хлорофил. Добавете единствено няколко капки към чаша вода и сте създали по този начин наречената „ хлорофилна вода “.

Хлорофилиновите добавки и растителният хлорофил могат да имат разнообразни изгоди за здравето.

Някои от най-обещаващите изгоди включват детоксикация, укрепване на кожата/рани, антиоксидантни свойства и предварителна защита от рака.

Когато се създава от водорасли като спирулина или листни зеленчуци, хлорофилът може да бъде стабилен източник на растителен протеин.

Потенциалните опасности и странични резултати от приема на хлорофилна вода са доста ниски, в случай че се приема в целесъобразните дневни количества.

Течен хлорофил и хлорофилна вода са взаимозаменяеми термини, които се отнасят за хлорофилин, течната добавка на хлорофила.

Едно и също нещо ли са растителният хлорофил и течен хлорофил?

Хлорофилът е пигмент, който придава на растенията техния зелен цвят и играе съществена роля във фотосинтезата (процесът, при който растенията трансформират светлината от слънцето в сила и хранителни вещества). Хлорофилът постоянно се счита за основата на целия живот на Земята заради решаващата му роля в поддържането на растенията, съществена част от хранителната верига на планетата.

Хлорофилната вода, която се прави от съсредоточен течен хлорофил и вода, не е същата форма на хлорофил, която се намира естествено в спанака.

Естествено срещащият се хлорофил е мастноразтворим (има потребност от мазнини, с цел да се абсорбира). Течният хлорофил е хлорофилин, версия, съдържаща полусинтетична примес от натриево-медни соли, получени от хлорофил, и е водоразтворим (изисква вода, с цел да бъде абсорбиран). Този вид хлорофилна течност от време на време се нарича натриево-меден хлорофилин (SCC).

Хлорофилът от растения е проучван от десетилетия и неговите изгоди са неоспорими. Но дали хлорофилинът, добавката в течната форма, има същите преимущества, които са известни за растителния хлорофил, или това е просто мимолетна наклонност?

Вярвате или не, доста от здравните изказвания за хлорофилин (SCC) са много обещаващи, до момента в който други се нуждаят от повече изследвания.

Добрата вест е, че хлорофилинът има ниски опасности за здравето и странични резултати, когато се приема в целесъобразната доза, тъй че плюсовете наподобява надвишават всички евентуални минуси.

Някои от най-мощните изследвания за изгоди за здравето, които са свързани с хлорофилин, включват:

  • Заздравяване на кожата
  • Детоксикация
  • Повишена хидратация
  • Антиоксидантни резултати
  • Подобрено храносмилане, понижено инфектиране на стомашно-чревния тракт
  • Противоракови резултати

Ползи от течния хлорофил

Течният хлорофил или хлорофилин се свързва с голям брой изгоди. Въпреки това, няма доста доказателства в поддръжка на всяко изказване.

Антиоксидантна мощ

Антиоксидантната интензивност на шест производни на хлорофила и Cu-хлорофилин [SCC] е проучена посредством премерване на защитното им деяние против липидно окисление в изследване, публикувано в Food Research International.

Окислените липиди се намират в огромни количества в плаките, формирани в човешките артерии. Образуването на плака е един от главните фактори, допринасящи за болести като атеросклероза и инфаркт.

Когато можете да се борите против липидното окисление с антиоксиданти (като хлорофил и хлорофилин), можете да отбраните цялата си сърдечно-съдова система, евентуално предотвратявайки образуването на плаки.

Когато тези 6 растителни хлорофила бяха съпоставени с формата на добавка, cu-хлорофилинът [SCC], тестван и посредством двата метода [DPPH разбор и избелване с β-каротин], сподели по-висока антиоксидантна интензивност от тази на естествените хлорофили.

Изглежда, че хлорофилин може да има по-високи антиоксидантни свойства спрямо растителните хлорофили (поне 6-те, тествани в това проучване).

Противоракови резултати

Институтът Линус Полинг към Орегонския държавен университет откри, че както растителният хлорофил, по този начин и натриево-медният хлорофилин [SCC] могат да образуват тесни молекулярни комплекси с избрани химикали, за които е известно или се допуска, че предизвикват рак, неща като тютюнев пушек, консервирани/сготвени меса и нечиста храна артикули (като царевица, фъстъци и зърнени храни).

Те допуска, че свързването на хлорофил или SCC с тези евентуални канцерогени може да попречи на стомашно-чревната всмукване на евентуалните причиняващи рак сътрудници, намалявайки количеството, което доближава до сензитивните тъкани.

Както растителният хлорофил, по този начин и добавките с хлорофилин може да попречат на тялото ви да всмуква известни сътрудници, причиняващи рак от всекидневието ви, като евентуално ви защищават от формиране на ракови кафези.

Има позитивни открития за доста типове рак, в това число (но не само) рак на дебелото черво, рак на панкреаса и рак на пикочния мехур.

Добре знае се, че растителните хлорофили демонстрират мощни противоракови изгоди и е доста обнадеждаващо, че хлорофилина, като течен хлорофил също е подобен.

Важно е да се означи, че ракът е комплицирано и многостранно заболяване, с доста динамични аспекти, които би трябвало да се вземат поради.

Да, потвърдено е, че хлорофилинът (SCC) провокира гибел на ракови кафези и има антиканцерогенни резултати, само че е нужна повече информация, с цел да се знае доколко това се случва при хората с заболяването.

Лечение на рани

Лекарите през 40-те и 50-те години на предишния век са разкрили, че хлорофилинът има дезодориращ резултат върху рани с неприятна миризма, когато се ползва локално, съгласно института Линус Полинг.

По-късно хлорофилинът се прибавя към мехлеми, употребявани за дебридман или изцяло разчистване на рани, с цел да се понижи локалното инфектиране и да се насърчи заздравяването.

Заздравяване на кожата

Малко пилотно изследване от 2015 година ползва местен гел с натриево-меден хлорофилин на 10 пациенти с акне и разширени пори. След три седмици пациентите демонстрират „ статистически значими усъвършенствания “ и понасят добре продукта.

Друго изследване от 2015 година дава сходни значими резултати след тестване на натриево-меден хлорофилинов гел върху 10 пациенти с повредена от слънцето кожа в продължение на осем седмици.

Вътрешен дезодорант

Няколко изследвания демонстрират, че хлорофилът може да помогне за облекчение на телесната миризма.

Едно изследване от 2004 година тества хлорофилин при пациенти с триметиламинурия (синдром на рибената миризма), разстройство, при което тялото не може да трансформира триметиламина (силно миришещ химикал в червата) в друг химикал, който не мирише, което води до мощна, рибена миризма.

Пациентите, лекувани с хлорофилин, са имали по-високи равнища на химикали без миризма след лекуването. Учените заключават, че хлорофилинът може да бъде от забележителна изгода за възстановяване на качеството на живот на хората, страдащи от триметиламинурия.

Безопасна ли е водата с течен хлорофил?

Като цяло отговорът е „ да “, само че е значимо да знаете някои евентуални странични резултати.

Допълнителният хлорофил (SCC) може да аргументи зелено оцветяване на урината или изпражненията, жълто или черно обезцветяване на езика и евентуално диария или различен стомашно-чревен дистрес.

Известно е, че SCC причинява леко парене или сърбеж в някои случаи, когато се ползва локално на кожата.

Тъй като сигурността на добавките с хлорофил и/или хлорофилин (SCC) не е подробно тествана при бременни и кърмещи, тези добавки би трябвало да се заобикалят по време на бременност и кърмене.

Важно е да се означи, че в случай че имате съществено здравословно положение или приемате някакви медикаменти, целесъобразно е първо да се консултирате с Вашия доктор, преди да добавите добавки, които биха могли евентуално да взаимодействат с лекарство или да влошат вашето положение.

Как да приемате течен хлорофил

Както подсказва името му, течният хлорофилин се предлага в течна форма и постоянно се продава в бутилка. В взаимозависимост от марката можете да приемате течността напряко или да я смесите с вода или сок.

Въпреки това можете да намерите други добавки с хлорофил под формата на прахуляк, таблетка или капсули.

Качествен артикул въз основа на техните положителни индустриални практики, може да NOW Foods – бутилка течен хлорофил с мирис на мента, предлага се банкет на една чаена лъжичка на ден.

Храната

Ако желаете да се възползвате от преимуществата на хлорофила, без да добавяте добавка към ежедневния си режим, потърсете храна съдържаща хлорофил.

По думите на бащата на медицината, Хипократ, „ дано храната ти да бъде твоето лекарство “ в този случай, насочването на количката ви с хранителни артикули през пътеката с артикули и пълненето й със зелени зеленчуци може да е най-хубавото място да започнете, в случай че желаете естествените изгоди растения, съдържащи хлорофил.

Храните, богати на хлорофил, включват:

  • спанак
  • Люцерна
  • Рукола
  • Аспержи
  • Ечемична трева
  • босилек
  • Броколи
  • Кориандър

Тези храни освен съдържат хлорофил и изгодите, които прочетохте нагоре, само че също по този начин съдържат нужните хранителни субстанции като фибри, витамини и минерали.

Проучвания в държавния университет на Орегон са открили, че 75-300 мг хлорофил дневно, разграничени на дози, са потребни за здравето.

Заключение

Ако сте употребявали течен хлорофил и смятате, че виждате изгоди, говорете с доктор за неговите плюсове и минуси въз основа на вашето здравословно положение и история.

Но в случай че търсите изгоди, подкрепени от повече изследвания, най-хубавият ви залог е да си набавяте натурален хлорофил от пресни зеленчуци, а не от добавки.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР