Нова телевизия спря клипа на Мариана Попова с песента „Две

...
Нова телевизия спря клипа на Мариана Попова с песента „Две
Коментари Харесай

Спряха клип на Мариана Попова заради кадри от Дамасцена

Нова телевизия спря клипа на Мариана Попова с песента „ Две хубави очи “ по Яворов, откакто режисьорът Тодор Анастасов сигнализира във Facebook, че в него нелегално, без негово позволение, са употребявани фрагменти от кино лентата му „ Дамасцена “.

За „ Монитор “ Анастасов изясни, че се е свързал с Ева Веселинова, кореспондент в предаването на Гала, и е предизвестил, че обявеният показ ще ги вкара в неприятна обстановка, тъй като той ще реагира, с цел да отбрани авторските си права. „ Чест прави на предаването, че излъчиха песента единствено като музикален декор, без картина от видеото, сподели по телефона режисьорът, а в обществената мрежа написа: „ Адмирации към Нова тв,че не пусна клипа на Мариана Попова откакто ги сигнализирах за нелегално потребление на фрагменти от кино лентата „ Дамасцена “. Въпреки че беше разгласен авансово за показ, в последният миг откриха метод да не се случи. Признавам си, че не чаках Това ме прави оптимист “...

За „ Монитор “ Анастасов сподели още, че тези дни ще уведоми за нарушаването и управата на YouTube, където клипът с нелегално взетите фрагменти е събрал над 43 000 гледания. Използването на текста на Яворов за тази ария той окачестви като „ подигравка “ с поета: „ Има свети места, в които не би трябвало да се стъпва даже необут “, разяснява режисьорът.

Относно опита от снимания и излязъл на екран през 2017 година филм „ Дамасцена “ да се направи нов филм с друго заглавие – „ Дамсцена - преходът “ със деклариран род автобиографична драма и с името на Анастасов като режисьор, без той даже да го е гледал, Анастасов сподели, че сега, в който се появи друг, разкритикуван от него вид, ще се обърне към съда.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР