Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти

...
Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти
Коментари Харесай

Нова ТВ прекрати договорите на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова

Нова телевизия е прекратила в петък договорите на проверяващите публицисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, заяви Свободна Европа в сряда. Двете са удостоверили пред медията информацията, само че са отказали коментар.

Преди две седмици стана ясно, че новото управление на Нова телевизия е сложило пред избор Бенатова, Шикерова и още иден проверяващ публицист - Марин Николов, преди избор да прекратят трудовите си контракти с медията и да продължат да работят с нея на свободна процедура, или да си тръгнат от малкия екран. Тогава Шикерова не бе открита за коментар, само че Бенатова и Николов потвърдиха, че им е препоръчана смяна на трудовите връзки, само че още не са взели решение. Николов разгласи, че е бил в отпуск, когато е бил извършен с него диалогът за новите контракти.

Така стремително нарастват публицистите и мениджърите в медийната група, които я напущат откакто " Нова Броудкастинг груп " бе добита от сдружението " Адванс Медия " на предприемачите Кирил и Георги Домусичеви.

През април те купиха против 185 млн. евро от шведската " Модърн тайм груп " медийната група, която е най-голямата у нас със седем телевизионни канала и едноличен или взаимен надзор над редица месечни списания, новинарски, състезателен, начин на живот, финансов и други уеб сайтове. Част от медийната група е и музикалната платформа " Ви Бокс”, радио " Дарик " и други.

Последният отхвърлен от медийната група беше Христо Христов, шеф на шапката на уеб страниците ѝ – " Нетинфо ", който е и миноритарен акционер в сдружението. Той бе заменен, откакто отбрани напусналия основен редактор на уеб страницата gong.bg Николай Младенов поради интервенция от притежателите в публицистичната политика на изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР