Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти

Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти ...

Нова ТВ прекрати договорите на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова.


Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, съобщи Свободна Европа в сряда. Двете са потвърдили пред медията информацията, но са отказали коментар.

Преди две седмици стана ясно, че новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор Бенатова, Шикерова и още иден разследващ журналист - Марин Николов, преди избор да прекратят трудовите си договори с медията и да продължат да работят с нея на свободна практика, или да си тръгнат от телевизията. Тогава Шикерова не бе намерена за коментар, но Бенатова и Николов потвърдиха, че им е предложена промяна на трудовите отношения, но още не са взели решение. Николов обяви, че е бил в отпуск, когато е бил проведен с него разговорът за новите договори.

Така стремглаво нарастват журналистите и мениджърите в медийната група, които я напускат след като "Нова Броудкастинг груп" бе придобита от дружеството "Адванс Медия" на бизнесмените Кирил и Георги Домусичеви.

През април те купиха срещу 185 млн. евро от шведската "Модърн тайм груп" медийната група , която е най-голямата у нас със седем телевизионни канала и едноличен или съвместен контрол над редица месечни списания, новинарски, спортен, лайфстайл, финансов и други сайтове. Част от медийната група е и музикалната платформа "Ви Бокс”, радио "Дарик" и други.

Последният отстранен от медийната група беше Христо Христов, директор на шапката на сайтовете ѝ – "Нетинфо", който е и миноритарен акционер в дружеството. Той бе сменен, след като защити напусналия главен редактор на сайта gong.bg  Николай Младенов заради намеса от собствениците в редакционната политика на изданието.

Източник: mediapool.bg